Neith – un presupus satelit al lui Venus

0
163

În anul 1672, Giovanni Cassini, unul dintre cei mai însemnați astronomi ai acelor timpuri a observat un mic corp ceresc în apropierea lui Venus.

Avea oare Venus vreun satelit?

Cassini s-a decis să nu anunțe aceste observații, dar 14 ani mai târziu, în anul 1686 a văzut din nou obiectul și l-a notat în jurnalul său. El a estimat că diametru satelitului este o pătrime din cel al lui Venus și este în mișcare sincronă cu acesta. Mai târziu, obiectul a fost văzut și de alți astronomi: James Short, Andreas Mayer și J.L.Lagrance.

neithÎn anul 1761, obiectul a fost văzut de cel puțin 15 ori de către 5 observatori diferiți.

Cea mai interesantă observație (neconfirmată de alți astronomi) se datorează lui Schaten: el a văzut Venus traversând discul solar, acompaniat de un mic punct negru.

Lumea astronomiilor era divizată: cei mai mulți au raportat că au văzut satelitul, în timp ce alții nu au reușit să-l găsească în ciuda eforturilor depuse. În 1776, directorul observatorului din Viena, Father Hell a publicat un tratat științific unde a declarat că toate observațiile satelitului au fost iluzii optice – imaginea lui Venus este atât de strălucitoare încât se reflectă de pe ochii înapoi în telescop , creând o a doua imagine la scară mai mică. Însă alte tratate publicate au declarat că observațiile erau reale.

În anul 1768 au mai fost făcute trei investigații, una datorată celui mai mare astronom al acelor vremuri, William Herschel, toate fără nici un rezultat.

În anul 1884, M.Hozeau, fost director al Observatorului Regal din Brussel a propus o ipoteză diferită. Analizând datele precedente, Hozeau a ajuns la concluzia că satelitul apare în apropierea lui Venus la fiecare 2, 96 ani sau 1080 zile. De aceea, Hozeau a presupus că este vorba despre o planetă de sine stătătoare cu perioada de revoluție de 283 zile, care intră în conjuncție cu Venus la fiecare 1080 zile. Hozeau a numit această planetă Neight, după numele misterioasei zeițe al cărui văl nu-l poate ridica nici un muritor.

În anul 1887, Academia Belgiană de științe a publicat un lung articol în care fiecare observație efectuată în trecut a fost investigată în detaliu. Astfel, s-a constatat că majoritatea observațiilor satelitului erau de fapt stele văzute în vecinătatea lui Venus: Chi Orionis, M.Tauri, 71 Orionis, Geminorum și altele.

Călătorie spre Infinitul Solar, Emil O. și Maria I. Vințeler

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.