Neamț: A descoperit dinari imperiali romani din argint cu detectorul de metale

0
166
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

nEAMTUn căutător de vestigii istorice a descoperit, în comuna Tarcău, 10 dinari imperiali romani din argint, însă există indicii că în locul respectiv ar fi mult mai multe monede de acest fel.

Profesorul Gheorghe Dumitroaia, directorul Complexului Muzeal Județean Neamț, a declarat, pentru AGERPRES, că o echipă de specialiști va merge în zonă pentru a deschide un sit arheologic și pentru a extinde cercetările.

”Aceste monede au fost aduse de către cineva care le-a găsit ca urmare a unei detecții cu aparatul. Avem 10 monede, dinari imperiali romani, pe care încă nu i-am cercetat, nu sunt identificate. Primele indicii spun că sunt din serii cunoscute, ale împăraților romani”, a declarat, pentru AGERPRES, Gheorghe Dumitroaia, directorul Complexului Muzeal Județean Neamț.

Potrivit sursei citate, zona în care au fost găsite monedele nu este cunoscută ca făcând parte dintr-o așezare romană, însă faptul că au fost descoperite aceste piese reprezintă un indiciu că în locul respectiv ar putea fi găsite și alte vestigii, cu o vechime de aproximativ 2.000 de ani.

Sursa: AGERPRES

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here