Nadia Comăneci, campanie pentru sportivii Special Olympics

0
75
Nadia Comăneci - Special Olympics
Nadia Comăneci – Special Olympics

Nadia Comăneci – Special Olympics

Marea stea a gimnasticii mondiale, Nadia, a iniţiat o campanie de strângere de fonduri. Inițiativa este în sprijinul participării sportivilor cu dizabilităţi intelectuale din România la Jocurile Mondiale Special Olympics. Olimpiada va avea loc în Emiratele Arabe Unite, informează un comunicat.

Nadia Comăneci este ambasadoarea Fundaţiei Special Olympics din România şi membră a Comitetului Director Special Olympics International.

Campania se derulează pe platforma de fundraising Galantom. Sloganul este „Susţin participarea sportivilor cu dizabilităţi intelectuale la Jocurile Mondiale Special Olympics 2019!”.

Campania are ca ţintă suma de 48.000 de euro, necesară acoperirii costurilor de transport şi echipamente pentru cei 35 de sportivi care vor reprezenta România.

Nadia Comăneci – Special Olympics

Acesta este cel mai important eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din lume.

„Sportivii speciali se antrenează acum pentru o nouă provocare. În 2019 ei se vor număra între cei 7.000 de sportivi cu dizabilități intelectuale care se vor întrece la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Abu Dhabi. Vor fi văzuți de 500.000 de spectatori și aplaudați de o lume întreagă.

O nouă provocare

Pentru a ajunge acolo, au nevoie de 48.000 de euro, bani pentru acoperirea costului transportului și al echipamentului. Dacă crezi în ei și în șansa lor de a cuceri lumea, ajută-i printr-o donație să ajungă la Jocurile Mondiale de la Abu Dhabi” este mesajul marii gimnastei postat pe site-ul de strângere de fonduri.

7 medalii de aur

La precedenta ediție a Jocurilor Mondiale de Vară Special Olympics desfășurată la Los Angeles, sportivii Special Olympics au adus României 7 medalii de aur și peste 20 de medalii, în total.

„La Los Angeles am câștigat aurul olimpic și m-am bucurat mult. La Abu Dhabi îmi doresc să câștig cel puțin încă o medalie de aur. Idolul meu este Nadia și îmi doresc să câștig cât mai multe medalii de aur, la fel ca ea. Mă antrenez să câștig, dar dacă nu voi câștiga, voi fi bravă în încercarea mea”, a spus Denisa Iliescu, gimnastă Special Olympics.

Tineri Lideri Special Olympics

România va fi reprezentată și la Summit-ul Global pentru Tineri Lideri Special Olympics, de două tinere din Brașov: Ioana Flavia Cazan, Sportiv Lider Special Olympics și partenera ei fără dizabilități Lavinia Drăgan.

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics se derulează în perioada 14 – 21 martie la Abu Dhabi și vor reuni sportivi din 170 de țări.

Citește și:

Cu toţii suntem copiii lui Dumnezeu, şi cei sănătoşi, şi cei cu dizabilităţi

Edificii din România, alături de alte 170 locuri din întreaga lume, iluminate în roşu…

Tinerii cu dizabilităţi din Slatina au de acum un modul de îngrijire şi asistenţă…

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.