Muzeul vânătorii şi al naturii

0
132

Muzeul vânătorii şi al naturii, Paris
Cu sediul în Hotel de Guenegaud, clădire din secolul al XVII-lea, Muzeul vânătorii şi al naturii expune animale împăiate, arme vechi, cu ornamente, cu care au fost omorâte animalele, şi picturi ilustrând vânătoarea.
Într-o cameră se găseşte un dulap mare din lemn dedicat unei mari varietăţi de animale. Sertarele dulapului conţin amprente din bronz ale urmelor şi excrementelor animalelor, o descriere a mediului natural în care trăiesc şi câte un poem dedicat fiecărei creaturi. O cameră de la cel de-al doilea etaj are tavanul acoperit în întregime cu penele şi capetele a cinci bufniţe. Când ajungeţi în spectaculoasa cameră plină cu specimene împăiate din toate colţurile lumii, căutaţi un obiect ce nu seamănă cu celelalte: un cap de porc mistreţ albinos montat pe perete, care se mişcă graţie unui mecanism şi vorbeşte într-o franceză perfectă.

Muzeul Vânătorii și Naturii (Musée de la Chasse et de la Nature) este situat în Paris, Franța, la adresa: Rue des Archives, nr. 62, intrarea costă 6 €, este un muzeu privat de vânătoare și natură. Este deschis zilnic, cu excepția zilelor de luni și de sărbători, cea mai apropiată stație de metrou fiind Rambuteau Paris pe linia 11. În colecții excepționale de artă antică, modernă și contemporană, de la cele mai vechi timpuri până astăzi, arată evoluția relației omului cu animalul și reprezentările sale, prin tradițiile și practicile de vânătoare.

62, rue des Archives, Paris. Luaţi metroul până la Rambuteau. N 48.857127 E 2.354125

V-ar mai putea intersa și aceste articole.

Sursa: Atlas Obscura – Ghidul exploratorului minunilor ascunse ale lumii, scris de Joshua Foer, Dylan Thuras şi Ella Morton

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.