Muzeul plantelor medicinale și aromatice unde vizitatorii sunt întâmpinați cu „Zahter”

0
197

MuzeulInaugurat în 2013 în Hatay din Turcia, primul muzeu al plantelor aromatice medicinale atrage zeci de mii de turişti locali şi străini, informează Hurrieyet Daily News

Muzeul are 280 de specii de plante medicale şi aromatice, fiind expuse şi sute de fotografii ale unor plante medicinale, dar şi uleiuri extrase din plante. Fiecare exponat are o prezentare în care sunt descrise beneficiile şi sfera de utilizare.

Muzeul din Hatay oferă vizitatorilor un ceai, din cimbru, hibiscus și granat și cunoscut sub numele de „Zahter”, precum și diverse ceaiuri pe bază de plante.

„Până în prezent au fost depistate mai mult de 3.500 specii de plante endemice în Turcia. 10% din aceste plante sunt în Hatay. Dintre cele aproximativ 2.500 de specii de plante din provincia noastră, aproximativ 600 au caracteristici medicale și aromatice. Pământul fertil Antalyei este unul dintre cele mai bune locuri din lume în ceea ce privește sezonul și structura solului. Avem 280 de specii de plante în muzeu. Fotografiile plantelor sunt văzute în șapte săli diferite. De asemenea, expunem plante uscate și uleiuri”, a declatat directorul pentru Alimentație, Agricultură și Creșterea animalelor din Hatay, Mehmet Andiç.

Ana Grama