Muzeul Pepenelui din China, locul în care „hrana îngerilor” e pusă în valoare

0
341

muzeul-pepenelui-2Muzeul Pepenelui din China, locul în care „hrana îngerilor” e pusă în valoare.

Mark Twain numea pepenele verde drept „hrana îngerilor”, iar Pablo Neruda, în „Oda pepenelui verde”, l-a numit „balena verde a verii”.

Cu toții ne-am bucurat de savoarea pepenilor, iar despre calitățile sale curative s-a scris și se va scrie, însă nu sunt mulți care știu că pepenele verde are propriul său muzeu.

Muzeul Pepenelui Verde

Muzeul Pepenelui Verde din Panggezhuang, situat în apropiere de Beijing, a fost deschis pentru a celebra fructul îndrăgit în timpul verii de locuitorii Chinei.

Unic în lume, acesta se află în apropierea unor plantații de pepene verde. În el se prezintă statuete, benzi desenate, vechi poeme chinezești, picturi antice, opere de artă și artefacte istorice despre acest fruct atât de popular în zilele fierbinți de vară. Cele mai interesante atracții sunt statuile uriașe de la intrare și colecția de benzi desenate, relatează Rador.

muzeul-pepenelui-1

Fondat în anul 2002, Muzeul Pepenelui Verde prezintă vizitatorilor, în cei peste 4.000 de metri pătrați ai săi diferite exponate care urmăresc proveniența pepenelui verde de la locul său de naștere în Africa de Sud, până la eventuala ascensiune a sa în spațiu.

În stil futurist modern, muzeul prezintă  peste 300 de soiuri din diverse colțuri ale lumii. Exponatele sunt de ceară din motive lesne de înțeles.

Citiți și Patru lucruri mai puțin cunoscute despre pepenele roșu.pepene

Panouri cu informații despre pepene

Panourile informative acoperă fiecare aspect al pepenilor verzi din istoria, cultivarea, recoltarea lor, dar și beneficiile pentru sănătate. La ieșire, vizitatorii pot gusta din pepenii care se găsesc la tot pasul în zona muzeului.

Denumit științific Citrullus lanatus, pepenele verde face parte din familia Cucurbitaceae. Planta originară din Africa de Sud este una dintre cele mai populare specii de pepeni.

5-Muzeul-pepenului-rosu-WuXing

Din secolul al X-lea, pepenele verde a început să fie cultivat în China. Abia în secolul al XIII-lea fructul a fost introdus în Europa.

România, alături de Spania și Grecia, se află în topul țărilor producătoare de pepene verde din Europa.

Ana Grama

Citiți și PEPENELE – Prospețime și energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.