Muzeu al Bibliei de la Washington | FOTO

0
344

manuscrisele-de-la-marea-moarta-vor-fi-disponibile-pe-internet-79467Muzeul Bibliei, instituţie privată a cărei deschidere este prevăzută în 2017 la Washington, a încheiat un acord cu Autoritatea israeliană de Antichităţi. Astfel, publicul va putea vedea expuse obiecte provenite din săpături arheologice israeliene.

În custodia Autorităţii israeliene de Antichităţi sunt aproximativ două milioane de obiecte, inclusiv manuscrisele de la Marea Moartă, considerate una dintre cele mai importante descoperiri arheologice ale secolului al XX-lea.

Ultimul etaj al muzeului va fi dedicat expunerii obiectelor Autorităţii israeliene de Antichităţi în cadrul unui acord multianual, a precizat marţi Muzeul a Bibliei într-un comunicat, relatează Agerpres, citând France Press.

israel-qumran-qumran-israel-qumran-manuscrise-marea-moarta_aizi

Israelul efectuează în prezent săpături în 39 de şantiere arheologice şi, ca atare, „unele antichităţi care vor fi expuse (…) nu au fost încă descoperite”, se spune în text.

Colecţia Muzeului Bibliei din Washington cuprinde deja circa 40.000 de obiecte adunate la iniţiativa lui Steve Green, bogat om de afaceri cunoscut în SUA pentru poziţiile sale religioase şi conservatoare.

Muzeul care evocă Biblia, istoria şi impactul său asupra civilizaţiei umane va funcţiona într-o clădire cu opt nivele şi o suprafaţă totală de 40.000 decmetri pătraţi.

manuscrisele-de-la-marea-moarta

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.