Muntele care arde de 5.500 de ani

0
268

Muntele care ardeMuntele din Australia care arde (Australia’s Burning Mountain) este locul unde, de 5.500 de ani, mocnește cel mai vechi foc de pe planetă.

Potrivit http://news.discovery.com/, cărbunele de sub munte arde şi nimeni nu ştie exact de unde a  pornit acest foc.

Căldura ce provenea de la rocile muntelui era utilizată de către locuitorii vremurilor trecute în scopuri gospodărești: fie găteau, fie se făceau unelte.

Locul cu pricina a fost descoperit în 1828 de către un explorator australian. Acesta a crezut inițial că are de-a face cu un Vulcan. Acesta menționează: “miroase a sulf acru; se simte căldura de la suprafața care însumează 350 de grade; uitați-vă la adierea ușoară de vânt, care propagă în aer fumul gri; uitați-vă la vulturii de  pe creștetul munților; imaginați-vă că vă aflați la început; sau poate la sfârșit”.

În zilele noastre, muntele care fumegă continuu şi peisajul ciudat din jurul său au devenit o importantă atracţie turistică a Australiei. Chiar dacă mirosul ciudat, căldura care vine parcă de peste tot, fumul gri care pluteşte în aer pot părea elemente desprinse dintr-un film, ele fac parte din realitate.

Specialiștii spun că focul care arde mocnit de atâta vreme a dăunat sistemului de vegetație din regiune. Calea lăsată de foc la suprafaţă nu are urme de viaţă.

“Aceasta a provocat, de asemenea daune masive ecologice asupra vegetației din zonă. Pala de foc a lăsat în urmă un traseu stâncos, fără a se vedea vreo urmă de viață umană prin jur”, se arată pe http://www.atlasobscura.com/.

Tradus de Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi:

Curiozităţi din ţara enigmelor

Din curiozitățile continentului australian….

Destinații exotice de vacanță – BRAZILIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here