Diminuarea numărului de spitale psihice – strânsă legătură cu creșterea populației din penitenciare

0
413

nebuni - MundtConform unui nou studiu, realizat de Mundt, reducerea numărului de paturi în saloanele pacienților cu probleme psihice contribuie cu succes la creșterea populației din penitenciare. Cercetătorii au descoperit că populația din închisoare a crescut în aceeași măsură în care numărul de paturi din spitalele destinate persoanelor cu probleme psihice a scăzut încă din 1990, în șase țări din America de Sus.

Mundt este afiliat Universității Queen Mary din Londra. Conform newsdaily.com, el și colegii săi au consemnat în JAMA Psychiatry că teoria unei legături între disponibilitatea paturilor și populația din închisori a fost propusă în 1939 de către savantul englez Lionel Sharples Penrose.

Autorul principal al studiului Dr. Adrian Mundt a declarat:

˶Este la îndemâna simțului comun că acest studiu nu răspunde official raportului cauză-efect; în mod clar acesta este un punct de plecare pentru a discuta despre acest lucru mai mult și pentru a oferi un nou punct de vedere. Noi acum ar trebui să mergem mai în  profunzime; trebuie să aflăm mai multe despre situația prin care trec cei de acolo.”

Studiile care au evaluat așa-numita ipoteză Penrose au dat publicității rezultate mixte.

Numeroase accepțiuni recente au sugerat că nu există nici o legătură între numărul de paturi  disponibile în spitalele de psihiatrie și populația locală din închisori.

Mundt a declarat într-un interviu telefonic pentru Reuters Health că este important să se examineze dacă există o conexiune între aceste două aspecte, guvernul nu a dispus nici o cercetare în acest sens.

“Nu prea există coordonare cu privire la schimbările dintr-un sistem care provoacă modificări în alt sistem; de asemenea, economisirea de bani într-un sistem poate determina costuri în altul”, a mai relatat Mundt.

Cercetătorii au folosit date privind disponibilitatea de paturi de psihiatrie din 1990 în Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Paraguay și Uruguay; apoi au comparat aceste date cu cele privitoare la  populațiile  penitenciarelor din aceste țări.

Motivul pentru care cercetatorii iau ca punct de reper anul 1990 este acela potrivit căruia aceste țări au semnat o declarație în vederea reducerii numărului de paturi de psihiatrie și creșterea disponibilității serviciilor de sănătate mintală. Așadar, atenuarea spitalelor psihice poate fi legată de creșterea populației din penitenciare.

Numărul de paturi din spitalele de psihiatrie disponibile în Argentina a scăzut cu aproximativ o treime între 1990 și 2012; populația sa din penitenciare a crescut cu aproximativ 137 la sută în această perioadă.

În Bolivia, numărul de paturi a scăzut cu circa 2 %; între timp, populația din închisori a crescut cu 16 %.

În medie, cercetatorii au descoperit ca populațiile din penitenciare au crescut cu aproximativ trei persoane pentru fiecare pat din spitalele de psihiatrie, care a fost eliminate, după ce acestea au reprezentat un punct de reper pentru creștere economică și inegalitatea veniturilor.

În studiile anterioare, Mundt a reliefat că în mai multe țări bogate din punct de vedere economic nu poate exista o legătură între disponibilitatea celor două deziderate.

Acestea beneficiază de numeroase programele de asistență socială, care pot ajuta oamenii din comunitate.

“Aproximativ 350.000 de oameni din SUA, care au boli psihice grave se află în închisorile noastre. Următorul pas ar fi să vedem dacă cei eliberați din instituțiile psihiatrice vor ajunge în final în închisori.”, a declarat Dr. H. Richard Lamb într-un mic interviu telephonic.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here