Mulțumesc, iubită mamă!

0
400

mama

„Cele mai dulci sunete dăruite muritorilor sunt: Mama, Acasă și Paradis” (William Goldsmith Brown). „Iubirea unei mame este mai frumoasă decât orice floare proaspătă” (Debasish Mridha). 

Mulțumesc, iubită mamă

Mulțumesc, iubită mamă,
Steaua mea din zori de zi!
Fără tine îmi este teamă
Că planeta s-ar răci.

Te-am secătuit de vlagă,
M-ai crescut, m-ai înflorit.
Pentru tine, mamă dragă,
Soarele e-n asfințit.

Mamă frumoasă, primul meu rai,
Fă o minune, te rog, mai stai!
Dulce lumină, ram de măslin,
Încă nu-i vremea, mai stai puțin!

Lege tainică a firii,
Nu pleca fără să-mi lași
Zăcămintele iubirii,
Mamă, suflet uriaș,
Și secretul nemuririi,
Mamă, suflet uriaș!

Mulțumesc, iubită mamă,
Iubită mamă, iubită mamă…

Corneliu Vadim Tudor

„Inima mamei este un adânc abis la capătul căruia găsești, de fiecare dată, iertare” (Honore de Balzac)

Mama,

Îți mulțumesc, iubită mamă, pentru privirea blândă și senină ațintită asupra mea, călăuzindu-mă. Îți mulțumesc pentru tot ce m-ai învățat și pentru toate greșelile pe care mi le-ai iertat… Pentru că ai trecut cu vederea acele momente de lipsă de respect, când credeam că le știu pe toate și mă credeam superioară ție… Îți mulțumesc pentru mărinimia ta, pentru sufletul tău bun, pentru felul răbdător de a fi, pentru maniera calmă cu care rezolvai conflictele și reușeai să domolești impetuozitatea și rebeliunea mea. Îți mulțumesc că nu mi-ai modelat personalitatea în mod egoist, ci doar ai șlefuit-o… Că ai avut încredere în mine, chiar mai multă decât aveam eu. Tu știai mai bine când voi reuși. Îți mulțumesc pentru clipele când am crezut că magia există și aceea erai tu.

Îți mulțumesc că ai știut să fii ploaie de vară, umbrelă și curcubeu; că ai știut să fii răsărit și apus; că m-ai lăsat să iau avânt, arătându-mi din timp linia de finiș pentru a știi să-mi dozez efortul; că ai fost primăvara mea, chiar și când în sufletul tău era toamnă. Că ai fost cu mine, mamă, că ești în orice moment al vieții mele, de acolo, din calea luminată de Dumnezeu, că vei rămâne cu mine până ne vom reîntâlni undeva departe și totuși aici… Mulțumesc, iubită mamă, planeta este mai rece de când nu mai ești.

„Cine are părinți, pe pământ nu în gând…”

Îți mulțumesc că am cui să-i spun mama, că am avut o mamă pe Pământ și că acum am una în gând. Mi-e dor de tine când rătăcesc drumul și tot atât de dor îmi e când merg direct la țintă. Îți mulțumesc că m-ai învățat ce e iubirea, mamă, suflet uriaș. Acesta e secretul nemuririi, mamă, suflet frumos – iubirea este! Cine se naște din iubire, trăiește iubind. Dăinuim prin iubire. Lăsăm în urmă iubire și continuăm să trăim prin cei pe care i-am iubit și ne iubesc. Când această flacără se va stinge, nimic nu ne va mai însufleți. Abia atunci murim.

Te iubesc, mama. Mi-ai dăruit iubire. La rândul meu iubesc și sunt mamă. Copilul meu iubește la rându-i. Iubirea dăinuie și se răspândește ca lumina. Ea crește și scade în intensitate, dar niciodată nu piere. Ne naștem să încălzim lumea cu iubirea noastră.

De 8 Martie vă urez să simțiți iubirea!

„Am reușit să înțeleg cu-adevărat, de-a lungul vieții, mesajul mamei. Voi fi mereu cu tine. Adică pentru totdeauna, în eternitate, orice-ar fi” (Rebecca Walker).

Mihaela Mușetescu

Citiți și „Ești lumina care cade pe flori” – Mesaje frumoase de iubire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.