Motus House, casa care se schimbă după vreme | FOTO

0
279

the-motus-houseMotus House este o casă high-tech care se transformă după cum este timpul în exterior. Există posibilitatea ca, în funcție de condițiile meteo, prin deplasarea anumitor părţi să se poată asigura umbră, să se formeze o izolaţie suplimentară sau ca spaţiile interioare să fie protejate de intemperii. În plus, anumite spații din locuință pot fi  pur și simplu deschise astfel încât lumina soarelui să cuprindă interiorul.

Acest concept de design are panouri solare, care alimentează părţile mobile ale casei, care se deschid şi se închid automat, iar o piscină menţine temperaturile din interior scăzute în mijlocul verilor călduroase, potrivit Inhabitat.

Motus-House-19-728x412

Deoarece nu are pereţi, podele şi acoperişuri statice, casa poate fi adaptată aşa încât să fie cât mai eficientă cu putinţă. Părţile mobile ale clădirii sunt uşoare, chiar dacă au dimendiuni considerabile. Acestea pot fi deschide atât automat, cu ajutorul senzorilor care măsoară temperatura, cât şi manual.

Motus-House-12

Pe lângă utilitățile specifice unei locuințe morderne, interiorul include o piscină situată sub clădire. Cu ajutorul apei care se evaporă, piscina răceşte casa în timpul verii. Panourile solare montate pe acoperiş alimentează casa şi, pe lângă energia electrică, asigură și funcționalitatea panorulor ce se închid sau se deschid.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.