Mormântul lui Cervantes va rămâne la Biserica Trinitarelor din Madrid

0
160

CervantesRămășițele lui Miguel de Cervantes, identificate în cripta Bisericii Trinitarelor din Madrid, vor rămâne în acest lăcaș de cult. Aceasta a fost și dorința părintelui lui „Don Quijote”, a declarat primarul Madridului, Ana Botella.

Într-o conferință de presă, Ana Botella a subliniat că măicuțele de la mănăstire sunt de acord să păstreze aceste rămășițe și că speră ca în scurt timp acestea să fie plasate într-un loc amenajat cum se cuvine în interiorul lăcașului, relatează agenția EFE, preluată de Agerpres.

Potrivit lui Jose Francisco Garcia, director general pentru patrimoniu în cadrul primăriei din Madrid, Cervantes a fost îngropat fără îndoială „înfășurat într-un veșmânt specific celui de-al treilea ordin franciscan, la care aderase cu puțin timp înaintea morții, într-un sicriu modest, cu mâinile pe piept ținând o cruce și cu fața descoperită”.

Oficialii din Madrid au precizat că nu a fost luată încă o decizie cu privire la o ceremonie omagială. La 23 aprilie este data comemorării morții lui Cervantes în 1616. In același timp, este si ziua în care se marchează și Ziua Cărții.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.