De cinci ani este în călătorie prin Europa cu un măgar şi un catâr. Acum a ajuns în Timiş: „Nu vă uitaţi visele”

0
184
Morgan LefevreO tânără de 28 de ani din Franţa, pasionată de fotografie, a pornit în 2010 într-o călătorie prin Europa, alături de un măgar şi un catâr. Acum Morgan Lefevre a ajuns în cel mai vestic oraş al ţării, în Sânnicolau Mare, judeţul Timiş. Aici a fost primită cum se cuvine de către localnici. Aceştia i-ai oferit mâncare şi un loc unde să se adăpostească pe timpul nopţii. Ea a spus că România este „o destinaţie superbă de călătorie”.
Tânăra franţuzoaică a plecat din Franţa însoţită de prietenul său. Ei au avut un măgar şi un catâr care să îi ajute la bagaje, dar şi la transport. În urmă cu două luni, prietenul tinerei a fost nevoit să se întoarcă în ţara natală, dar ea şi-a continuat călătoria. Morgan recunoaşte că, iniţial, i-a fost greu fără el, însă în cele din urmă s-a obişnuit.

Morgan a vizitat ţări precum Italia, Slovenia, Croaţia, Bosnia, Serbia, Grecia şi Bulgaria, de unde a ajuns în România, pe drumul de întoarcere spre casă.

„Am decis să vin în România pentru că nu am mai fost până acum, este o destinaţie superbă de călătorie.”

„Din păcate, am ajuns aici iarna, dar ceea ce am văzut până acum a fost că oamenii sunt foarte deschişi, foarte drăguţi, foarte săritori. Tara voastră este romantică şi chiar poetică, natura este impresionantă. Am făcut o sumedenie de fotografii. Am decis să călătoresc aşa pentru că pot admira totul, merg încet, nu mă grăbesc. Înainte să decid să plec în această călătorie alergam în fiecare zi, ca toată lumea. Apoi m-am săturat de agitaţia aceea. Acum merg pe jos, călare, simt lucruri, trec prin locuri pe care oamenii nu le văd, pentru că sunt prea grăbiţi”, a declarat, pentru Mediafax, Morgan Lefevre.

Tânăra este pasionată şi de fotografie. Ea scrie, din când în când, articole de drumeţie pentru o publicaţie din Franţa, iar pentru aceasta este remunerată.

Cu puţinii bani astfel obţinuţi, ea a reuşit, până acum, să îşi continue călătoria prin Europa, dar a spus că a găsit ospitalitate prin toate locurile pe unde a umblat.

„Nu vă uitaţi visele şi să nu lăsaţi niciodată pe nimeni să vă oprească din drumul vostru spunându-vă că sunteţi prea tineri sau prea bătrâni, cu copii sau cu alte obligaţii. Nu căutaţi scuze pentru a vă îndepărta de visele voastre. amintiţi-vă că riscul nu înseamnă întotdeauna pericol”; este este mesajul transmis de tânără, mesaj postat de oficiali locali pe pagina de Facebook a orașului.

Miercuri, Morgan Lefevre îşi va continua călătoria spre Franţa, prin Ungaria, apoi prin Slovenia şi Italia. Ea a estimat că va ajunge acasă în vară, prin luna iunie.

magar

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.