Misterul de la Stonehenge. O descoperire epocală sugerează că răspunsurile se găsesc sub pământ

0
159

StonehengeAnsamblul Stonehenge încă reprezintă un mister pentru cercetători, însă o descoperire recentă sugerează că o parte importantă a monumentului, dar și o pistă pentru aflarea motivului pentru care a fost construit, s-ar afla sub pământ.

O echipă de oameni de știință a găsit 15 monumente subterane în jurul misteriorului monumentului din comitatul Wiltshire.

Cele 15 noi monumente au fost reperate cu ajutorul unor senzori magnetici. Cercetătorii speră că în viitor, aceste structuri subterane să fie excavate și cercetate de arheologi, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Stonehenge a fost subiectul multor teorii cu privire la originea sa; ele variaza de la arheologie la explicații din mitologie sau paranormale.

O ipoteză vehiculată recent este faptul că monoliții din piatră care formează ansamblul monumental megalitic de la Stonehenge au fost aleși special pentru proprietatea lor acustică cu totul specială, întregul ansamblu funcționând ca un veritabil „clopot” sacru.

Cercetătorii au mers în cariera preistorică de piatră de la Carn Menyn, în sud-vestul Țării Galilor. Acolo au fost extrase o mare parte a stâncilor de la Stonehenge. Ei au observat că dacă lovesc aceste stânci cu niște mici ciocane se produc niște sunete metalice, asemănătoare celor de clopot sau de gong.

Sursa: evz.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.