Misterul de la Abu Rowash, piramida care a fost construită cu ajutorul uneltelor mecanizate

0
158

abu 2abu 2abu 2abu1Unul dintre cele mai impresionante mistere ale lumii poartă numele de piramida de la Abu Rowash. Chiar dacă la prima vedere pare să fie vorba despre o piramidă ca oricare alta, această construcţie megalitică ridică numeroase semne de întrebare despre momentul şi modalitatea în care a fost ridicată.

Imediat după ce a fost descoperită, piramida în cauză a ridicat numeroase semne de întrebare în rândul specialiștilor. Un prim punct controversat este faptul că piramida a fost construită pe vârful unui munte. Conform teoriilor acceptate în cercurile de specialitate, piramidele au fost construite cu ajutorul sclavilor, care erau supuşi la muncă forţată şi astfel blocuri de mai multe tone au fost ridicate unele peste altele pentru a se construi în cele din urmă o piramidă. În contextul piramidei de la Abu Rowash este aproape imposibil de crezut că doar cu ajutorul forţei muşchilor, blocurile de piatră de câteva tone au fost cărate în vârful muntelui.
Un alt aspect interesant, remarcat de către oamenii de ştiinţă care au analizat construcţia de la Abu Rowash, este că pietrele cu cât sunt mai mari cu atât sunt mai vechi. Acest fapt este de-a dreptul halucinant pentru că dispoziţia mărimii pietrelor nu este una uniformă, atât la baza piramidei, cât şi la vârf se regăsesc pietre de dimensiuni considerabile. Şi atunci prin ce metodă a fost construită această piramidă misterioasă?
S-a mai remarcat faptul că şi în ziua de astăzi se pot vedea numeroase urme care sugerează că pietrele au fost prelucrate cu ajutorul unor maşini mecanizate. Chiar dacă pare greu de crezut, în urmă cu peste 5000 de ani, când se presupune că a fost construită această piramidă, civilizaţiile de atunci deţineau unelte mecanizate cu care puteau găuri blocurile de piatră sau să taie perfect. şi atunci trebuie să ne întrebăm iar cine a putut ridica un asemenea monument la o asemenea înălţime?

Impresionant mai este faptul că piramida deţine mai multe pasaje prin care se poate coborî în interiorul ei. Aceste pasaje sunt deschise şi pietrele cu cât sunt poziţionate mai jos cu atât sunt mai înnegrite de fum.

După aceste semnalmente se poate deduce că este posibil ca în vechime acolo să se fi încălzit ceva. Dar este doar o altă teorie bizară.

Sursa: efemeride.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.