Misterioasa civilizație din Amazon descoperită prin Google Earth

0
171

civilizatieO misterioasa civilizație din Amazon a fost descoperită, în apropiere de graniţa dintre Brazilia şi Bolivia, de o echipă de arheologi cu ajutorul serviciului Google Earth. 

Sunt peste 200 de structuri circulare şi dreptunghiulare, ascunse în inima pădurii amazoniendevenit vizibile abia după ce zona a fost defrișată pentru a asigura nevoile alimentare ale fermelor de animale din regiune, relatează Mediafax, care citează Le Figaro.

Este posibil ca alte structuri să fie prezente în zonele în care copacii nu au fost tăiaţi. Cercetătorii speră să descopere mai multe detalii în anii următori şi, mai ales, să identifice motivul din spatele dispariţiei acelei civilizaţii din Amazonia.

Cu ajutorul Google Earth, arheologii au descoperit numeroase şanţuri şi gropi, care au adâncimi cuprinse între 1 şi 4 metri şi lăţimi cuprinse între 11 şi 12 metri. De asemenea, experții au găsit fragmente de ceramică, pietre sculptate şi alte elemente care atestă existenţa în regiune a unor aşezări umane.

Deşi nu toate siturile descoperite conţin artefacte, oamenii de ştiinţă sugerează că unele dintre ele ar fi avut funcţiuni protocolare, în timp ce altele ar fi putut fi rămăşiţe ale unor structuri defensive.

Vârsta acestor structuri este cuprinsă între 750 şi 1.800 de ani, iar forma lor are probabil și o semnificaţie simbolică. Conform teoriilor actuale, civilizaţia respectivă a fost victima bolilor aduse de coloniştii europeni în urmă cu 500 de ani.

Potrivit arheologilor, unele dintre satele din zonă ar fi avut până la 5.000 de locuitori, o cifră importantă pentru acea perioadă istorică şi, mai ales, pentru regiunea în sine, deoarece populaţia locală era obligată să se mulţumească cu resursele de hrană oferite de pădure, oceanulâ fiind la mare distanţă.

Ana Grama

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here