Mireille Mathieu, 50 de ani de carieră la teatrul Olympia

0
829
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
mireille-mathieu-1_referenceÎn cei 50 de ani de carieră pe care Mireille Mathieu îi sărbătoreşte în aceste zile la Paris ea a înregistrat peste 1.200 de melodii, unele dintre acestea fiind traduse în 11 limbi, informează Le Figaro, citat de Agerpres.

Un celebru spectacol pentru tinere talente din 1965 a dezvăluit talentul său. Ea însă câştigase deja din 1964 un concurs de canto organizat la Avignon. De atunci povestea de dragoste dintre Mireille Mathieu şi publicul său nu s-a oprit niciodată, scrie ziarul francez.

Pentru a celebra aniversarea celor 50 de ani de carieră scenică ea a ales un loc legendar: teatrul Olympia din Paris.
Primele trei recitaluri aniversare au avut loc pe 24 şi 25 octombrie, ultimul urmând să se desfăşoare duminică, 26 octombrie. Ca şi modelul său Edith Piaf, ea a purtat pentru acest recital o rochie neagra. Designerul Stephane Rolland a împodobit pur şi simplu rochia neagră cu dantelă. La fiecare melodie publicul s-a ridicat în picioare pentru a aclama, relatează Le Figaro.

Recitalul a început cu una dintre primele sale melodii, “Quand on revient”.

“Privighetoarea din Avignon” a împărtăşit bucuria acestei aniversări în cuvinte simple: “Sunt încântată să vă revăd. Mi-aţi dăruit inima voastră, v-o dăruiesc pe a mea”.

O orchestră formată din zece muzicieni şi trei cântăreţi au acompaniat-o. Ea a oferit fanilor cele mai mari succese ale sale “Paris en colere”, “Une Histoire d’amour”, “Acropolis Adieu”, “Mille Colombes”.

Ca un omagiu adus modelului său Edith Piaf, ea a oferit publicului o spendidă reinterpretare a imnului dragostei “Non, je ne regrette rien”. Publicul a putut să remarce că Mireille Mathieu a continuat să-şi reînnoiască repertoriul. De exemplu, “Ce n’est rien” este mai mult un cântec rock, dar nu a stricat cu nimic echilibrul repertoriului său de la acest spectacol aniversar, remarcă Le Figaro.

Cea mai mare dintre cei paisprezece fraţi ai săi, Mireille Mathieu şi-a invitat numeroasa familie la spectacol.

Un moment emoţionant a fost acela în care mama sa Marcelle, în vârstă de 92 ani, a urcat pe scenă pentru a tăia tortul aniversar împreună cu fiica sa.

Mireille Mathieu nu a mai întreprins un turneu francez din anul 2005. Cu ocazia aniversării, după spectacolele de la Olympia, ea va susţine zece concerte în Franţa. Apoi va pleca într-un un nou turneu internaţional, mai scrie Le Figaro.

Ana Grama 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here