Mircea Cărtărescu în turneu la Berlin

0
91

În perioada 6-13 noiembrie 2014, scriitorul Mircea Cărtărescu va susține un turneu literar în câteva orașe din Germania: Berlin, Franckfurt, Heidelberg, Basel, Zuh, Passau, Viena și Graz.

mirceaPrima întâlnire din turneul de lecturi din spațiul german va avea loc în Berlin și este organizată de către  de către ICR-Berlin în colaborare cu Literaturhaus Berlin. Ea va fi moderată de către unul din cei mai apreciați traducători din limba română, Ernest Wichner, directorul Literaturhaus, și va avea loc în seara zilei de 6 noiembrie la sediul acestei instituții de prestigiu a lumii literare germane, relatează un comunicat al ICR Berlin.

Mircea Cărtărescu va începe prezentarea literară cu trilogia sa „Orbitor”și chiar va da citire unui un pasaj din aceasta, lectura în limba germană fiind realizată de către dramaturgul, actorul și regizorul Frank Arnold.

Pe 7 noiembrie locul de desfășurare al evenimentelor va fi Hessisches Literaturforum im Mousonturm, unul din cei mai importanți promotori ai literaturii din metropola germană, iar la Frankfurt am Main va fi partenerul de nădejde.

Asociația românească „Alexandru Ioan Cuza” — „Societate pentru literatură, muzică și artă” a fost cea carea a facilitat întâlnirea de pe 8 noiembrie a scriitorului român cu publicul din orașul universitar Heidelberg. Locația unde va avea loc expunerea literară a lui Cărtărescu din acea zi va fi centrul de manifestări de la Landfried-Komplex.

Apoi, pe 10 noiembrie va avea loc  întâlnirea din Orașul Passau , în salonul literar situat în locația istorică a ‘Scharfrichterhaus’, urmat de concursul revistei și forumului literar „Passauer Pegasus”.

În acest turneu, Mircea Cărtărescu este susținut și de moderatorul evenimentelor,  directorul Literaturhaus Berlin, Ernest Wichner, subliniază Agerpres.

„Escapada” scriitorului în spațiul german a fost organizat de către ICR Berlin, în parteneriat cu editura Paul Szolnay, editoarea trilogiei „Orbitor”.

Cules și prelucrat de Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.