Mircea Cărtărescu a câştigat Premiul Tormenta, în Spania

0
137

imagine_11Scriitorul Mircea Cărtărescu este câştigătorul premiului “Tormenta al mejor libro de autor extranjero”. Premiul Tormenta pentru cea mai bună carte străină este acordat de revista de critică literară La tormenta en un vaso, iniţiată şi coordonată de Care Santos, scriitoare şi critic literar.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]Volumul “Nostalgia” a fost publicat la prestigioasa editură Impedimenta din Madrid, în traducerea semnată de Marian Ochoa de Eribe și a fost catalogatt de presa spaniolă drept una dintre cele mai bune cărţi străine apărute în 2012, scrie Mediafax.

“Un tur de forţă narativ surprinzător, afrodiziac, impresionant din punct de vedere literar, semnat de unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai literelor europene actuale”, se arată în descrierea volumul “Nostalgia” de pe site-ul editurii Impedimenta.

Distincția a fost decernată începând din 2007, iar printre câştigătorii ediţiilor anterioare se numără Alice Munro şi Cormac McCarthy. Finaliştii din 2013 au fost, alături de Mircea Cărtărescu, Richard Ford şi John Irving.

În România, la sfârşitul anului 2013, la 20 de ani de la prima apariţie în ediţie completă, “Nostalgia” se situa în topul celor mai bine vândute cărţi ale editurii Humanitas, cu peste 50.000 de exemplare.

În ultimii ani, scriitorul Mircea Cărtărescu s-a numărat printre favoriţii la premiul Nobel pentru literatură, potrivit caselor de pariuri internaţionale.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here