Miracolele Creației Divine (III)

0
179

Ar putea un pește, care a fost creat pentru a trăi în apă,  să poată suferi mutații pentru a deveni apoi un animal care merge și  trăiește pe pământ?

pesti2

Oamenii de știință  au lansat ipoteza conform căreia viața a început cu milioane de ani în urmă în mediul acvatic și apoi unii pești au evoluat și s-au transformat în amfibieni. Amfibienii, spun ei, sunt strămoșii tuturor animalelor terestre din ziua de azi.

Pentru ca acest lucru să se întâmple corpul peștilor ar fi trebuit să sufere transformări majore. În primul rând scheletul peștilor este foarte diferit de cel al viețuitoarelor terestre. Sistemul osos ar fi trebuit să fie complet modificat iar înotătoarele peștilor ar fi trebuit să se transforme în mijloace de locomoție specifice mediului terestru. Peștii au aripioare, care sunt concepute pentru înot. Structura lor diferă foarte mult comparativ cu cea a picioarelor.

Din milioanele de fosile descoperite nu s-a găsit una care să ateste veridicitatea acestei transformări. Pentru că mușchii și alte părți moi ale corpului nu se regăsesc în fosile, oamenii de știință nu pot dovedi cu exactitate evoluția sistemului muscular. Astfel  ei trebuie să folosească metode creative pentru a explica anumite procese.

Bineînțeles că sistemul respirator este diferit la animalele acvatice față de cele care trăiesc pe pământ. Branhiile ar fi trebuit să se transforme în plămâni, înainte ca peștii să părăsească apa. Dar ce ar fi putut determina branhiile, specifice mediului acvatic, să sufere o astfel de trasnformare?

Ochii peștilor nu au glande lacrimale, pentru că nu le sunt necesare. În lumea terestră acestea sunt indispensabile, ele producând lacrimile cu rol în menținearea sănătății oculare. De asemenea ochii animalelor terestre sunt au o protecție specială  împotriva razelor nocive ale soarelui. Peștii, fiind sub apa nu au nevoie de această protecție.

Tiktaalik roseae, este o specie care a trăit pe pământ acum 370 de milioane de ani.  Fosila acesteia a fost găsită în Polonia în anul 2010. Specimenul se pare că a avut branhii, solzi și aripioare, dar și un gât mobil, cutie toracică robustă și plămâni primitivi. Evoluția membrelor pentru viața terestră, în general, necesită multe schimbări, iar fosila nu prezintă nici o dovadă a unor astfel de modificări. Geologul Paul Garner spune că din punct de vedere anatomic, structura animalului preistoric este făcută pentru mediul acvatic și că aripioarele lui nu îi puteau suporta greutatea corporală pe uscat.

Nu există nici o dovadă clară că toate animalele terestre au apărut în urma unor transformări suferite de pești  și pare imposibil că acestea ar fi putut să apară.

Emanuela P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here