Miracolele de la Lourdes: 69 confirmate oficial

0
412
lourdesSanctuarul din Lourdes a anunţat în mod oficial producerea celui de-al 69-lea miracol la Lourdes – vindecarea unei italience, Danila Castelli, care suferea de crize grave de hipertensiune, în urma vizitei pe care a făcut-o în acest loc de pelerinaj pentru catolici în 1989, informează AFP şi site-ul Independent Catholic News.

Danila Castelli era născută la 16 ianuarie 1946, soţie şi mamă. Ea a dus o viaţă normală până la vârsta de 34 de ani. Atunci a început să aibă crize hipertensive spontane severe. Apoi a început să manifeste şi o serie de alte probleme medicale grave, suferind între altele, o histerectomie (extirparea uterului), o anexectomie (extirparea trompei uterine) şi pancreatectomie parţială (extirparea pancreasului).

Pe măsură ce starea sănătăţii sale se deteriora, soţul său, un medic, se pregătea să o ducă la Clinica Mayo din America, dar în ultimul moment Danila i-a cerut să o ducă la Lourdes. Cei doi au vizitat locul sfânt in 1989. Danila a precizat că imediat a fost cuprinsă de un extraordinar sentiment de bine.

La puţin timp după aceea ea a anunţat la Biroul pentru Observaţii medicale din Lourdes că s-a vindecat. După cinci întrevederi, în 1989, 1992, 1994, 1997 şi 2010, Biroul a certificat această vindecare cu un vot unanim. Reprezentanţii biroului au fost de acord că Danila Castelli a fost vindecată complet de sindromul de care suferea, fără ca această vindecare să aibă vreo legătură cu tratamentele şi operaţiile pe care le-a suportat înainte de a veni la Lourdes.

De atunci Danila Castelli a revenit la o viaţă absolut normală.

Comitetul Internaţional Medical din Lourdes a certificat faptul că „această vindecare rămâne inexplicabilă conform cunoştinţelor noastre ştiinţifice”.

Astfel, la 20 iunie 2013, Monseniorul Giovanni Giudici, Episcop de Pavia, dioceza în care trăieşte Danila Castelli, a consfinţit natura miraculoasă a acestei vindecări.

Nu mai puţin de 7.000 de vindecări inexplicabile s-au produs la Lourdes din 1858. A fost data la care tânăra păstoriţă Bernadette Soubirous a avut o viziune cu Fecioara Maria în grota Massabielle. Dintre acestea, 69 au fost recunoscute drept miraculoase de Biserica Catolică.

Precedenta vindecare miraculoasă a fost recunoscută oficial de biserică în octombrie 2012. Acest caz este al altei italience, Luigina Traverso, care a fost vindecată de o lombosciatică paralizantă în 1965.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.