Noi minuni ale Sfântului Nicolae – Binefăcătoarea dezinteresată

0
256

Sfântul NicolaeRuga către Sfântul Nicolae a fost ascultată

Binefăcătoarea dezinteresată

S-a întâmplat demult, în 1970. Am primit salariul și în drum spre casă am pierdut portmoneul cu bani. Acasă, când am descoperit pierderea, m-am necăjit atât de tare, încât am căzut în genunchi în faţa icoanei Sfântului Nicolae și, cu lacrimi în ochi, l-am rugat să facă o minune. A doua zi, le-am povestit colegelor de serviciu cele întâmplate.

În timpul pauzei de masă, o colegă s-a dus la piață. A intrat în vorbă cu o femeie care vindea seminţe și, în treacăt, a pomenit despre necazul meu. Cât de mare i-a fost mirarea când femeia i-a spus: „Ieri eu am găsit un portmoneu exact cu această sumă de bani. Să vină colega ta la mine și să și-l ia”.

Minunea Sfântului Nicolae

La ora fixată, m-am dus la piață. Femeia mi-a dat portmoneul. Dorind să-i mulţumesc, i-am oferit o parte din bani. Ea însă a refuzat: „Nu pot să fac așa ceva, pentru că nu este creştineşte”. Auzind aceste cuvinte, i-am povestit despre rugăciunea mea și am rugat-o să ia bani cel puţin pentru o lumânare, ca s-o aprindă la icoana Sfântului Nicolae, Făcătorul de minuni.

Alexandra Golovanova, oraşul Pugaciov, regiunea Saratov

„Noi minuni ale Sfântului Nicolae” – Traducere din limba rusă de Lucia Ciornea. Editura Sofia Editura Cartea Ortodoxă Bucureşti, 2004

Citiți mai multe istorioare morale la rubrica Spiritualitate.