„Miloserdie”

0
157

Centru de donaţiiPe data de 18 august 2014 s-a deschis în Moscova un centru de donaţii pentru dotarea şcolilor, la iniţiativa organizaţiei caritabile ortodoxe „Miloserdie”, în colaborare cu Patriarhia Rusiei. Acţiunea are drept scop întrajutorarea copiilor refugiaţi din Ucraina să se pregătească pentru începerea noului an şcolar.

Coordonatoarea proiectului, doamna Elena Mospanova a declarat că multe familii au părăsit Ucraina doar cu ce aveau pe ei, fiind acum lipsiţi de posibilităţi materiale şi financiare pentru a-şi întreţine copiii la şcoală. După un calcul estimativ, necesităţile şcolare ale unui elev din Rusia sunt astăzi foarte costisitoare. Costurile incep de la 10. 000 de ruble (pentru elevii din şcoala generală) şi până la 15. 000 de ruble (pentru cei din liceu).

La centru se pot dona obiecte precum instrumente de scris, caiete, ghiozdane, uniforme şcolare şi multe altele necesare elevilor. Donaţiile vor fi ulterior distribuite în localităţile care găzduiesc familiile refugiate nevoiaşe. În Moscova, refugiaţii mai pot primi ajutor şi după data de 25 august, dacă se prezintă personal la punctele de colectare deschise până pe 15 septembrie.

Conform Ministerului Ştiinţei şi Educaţiei, în Rusia s-au refugiat peste 45. 000 de copii de vârstǎ şcolară, iar numărul total de refugiaţi ucrainieni se ridică la aproximativ 730 de mii.

Sursa: http://www.patriarchia.ru

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.