Cei mai mulţi miliardari din lume trăiesc în China. Top 3 cei mai bogați chinezi

0
1384

China-now-has-more-billionaireChina a devenit ţara cu cei mai mulţi miliardari din lume, conform clasamentului publicat de Institutul de analiză şi consultanţă HURUN.

Numărul miliardarilor în dolari care trăiesc în această țară aproape s-a dublat. În 2015, numărul chinezilor cu averi de peste un miliard de dolari a crescut cu 242 ajungând la 596 de persoane.

Este pentru prima dată de când se realizează clasamentul superbogaţilor. Numărul miliardarilor chinezi l-a depăşit pe cel al miliardarilor din Statele Unite. În topul chinezilor bogaţi nu sunt incluşi şi miliardarii din Macao sau Hong Kong.

Potrivit clasamentului publicat de institutul Hurun, în Statele Unite sunt 537 de miliardari, astfel că pentru prima dată China a depăşit SUA la acest capitol.

Top 3 cei mai bogați chinezi

Cel mai bogat chinez are o avere de aproape 35 de miliarde de dolari. Numai în 2015, a înregistrat o creştere a averii cu peste 50%. Wang Jianlin, patronul grupului de firme WANDA, cu afaceri în imobiliare, divertisment, turism, media şi finanţe.

Al doilea bogat al Chinei este Jack Ma, fondatorul şi preşedintele companiei Alibaba din domeniul comerţului online. El are o avere de 23 de  miliarde de dolari.

Pe poziţia a treia, cu peste 21 de miliarde de dolari se află Zong Qinghou, deţinătorul grupului Wahaha, cel mai mare producător de băuturi din China.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here