Mijlocitorul

0
138

mijlocitorA luat cele șapte pâini și, doi pești și, mulțumind, a frânt și le-a dat ucenicilor; iar ucenicii mulțimilor. (Matei 15, 36)

Mântuitorul a înmulțit pâinile, dar nu le-a împărțit chiar El mulțimilor. Le-a dat mai întâi ucenicilor, așa încât darul dumnezeiesc n-a trecut nemijlocit la mulțimile care-l așteptau, ci prin mijlocitorii Domnul.

Așa se întâmplă și cu noi. Domnul ne satură cu hrana Sa, dar foarte adesea ne oferă această hrană în vase pământești. El ne-o trimite prin mijlocirea încercărilor, a schimbărilor grele din viața noastră, și adesea în felul cel mai puțin băgat de seamă, cel mai obișnuit. Zi de zi, ceas de ceas, clipă de clipă ne întâlnim cu asemenea unelte trimise de Sus. Întreaga noastră experiență de viață, oricare ar fi prețul cu care a fost cumpărată, ne educă, într-o formă sau alta, așa cum ne educă, de altfel, și contactele cu oamenii pe care îi întâlnim în calea noastră. Pâinea cerească ajunge la noi după ce a trecut prin mâinile unei nenumărate mulțimi de oameni.

Doamne! Prefă-mă și pe mine într-una din uneltele Tale, lucrează prin mine! Mi-aș dori să hrănesc cu bună știință un flămând cu pâinea Ta, să-l întăresc cu puterea Ta; aș vrea să iau în nevrednicele mele mâini pâinea Ta și s-o împart celor nevoiași. Fă-mă doar să înțeleg smerit și adânc că nu am proviziile mele proprii, că uscată este pâinea și tulbure este apa cu care l-aș putea îmbia pe aproapele. De aceea, arată-mi cât sunt de sărac, învață-mă să-mi întind mai întâi mâinile către Tine și numai după aceea să le întind spre fratele meu, pentru a-i da nu ceea ce este al meu, ci ceea ce este al Tău!

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.