Migdalele sunt atât de gustoase, încât abia ne putem opri atunci când începem să le consumăm. Migdalele sunt bogate în nutrienţi de care are nevoie în fiecare zi, aşadar dacă vă este poftă de migdale, nu ezitaţi să le consumaţi.
Dintre grăsimi, cele sănătoase sunt considerate grăsimile poli şi mono-nesaturate, acestea din urmă fiind cele mai bune pentru sănătate. Din totalul de grăsimi pe care le conţin migdalele, aproximativ 80% sunt mono-nesaturate!
Ele conţin de asemenea antioxidanţi care elimină stresul oxidativ, protejează vasele împotriva leziunilor arterosclerotice, dar şi nucleul celular împotriva diverselor agresiuni. Astfel că migdalele sunt utile în prevenţia, dar şi în dieta celor care au risc sau suferă de boli cardiovasculare, de hipertensiune arterială, dar şi de cancer.
Sunt considerate un concentrat de nutrienţi şi substanţe active cu acţiune benefică asupra sănătăţii şi frumuseţii.
Ce conţin migdalele:
• Proteine;
• Fibre, utile în detoxifierea colonică, prevenţia cancerului de colon şi menţinerea siluetei;
• Fier, util în combaterea anemiei şi în sarcină;
•Vitamina E – vitamina frumuseţii, dar totodată această vitamină este utilă şi în menţinerea sănătăţii sistemului nervos;
• Cupru;
• Zinc – mineralul femeilor;
• Seleniu;
• Magneziu – mineralul antidepresie;
• Grăsimi de bună calitate;
• Carbohidraţi;
• Acid folic;
• Vitamine din complexul B;
• Vitamina D vegetală;
• Calciu;
• Potasiu;
•Vitamina A;
• Antioxidanţi;
• Flavonoide etc.;
Migdalele fac pielea mai frumoasă
Este recomandat să folosiţi ulei sau lapte de migdale pentru îngrijirea pielii, vitaminele şi antioxidanţii din migdale hrănesc şi întineresc pielea.
Reglează tensiunea arterială
Migdalele sunt recomandate în dieta celor care suferă de hipertensiune arterială, fiind bogate în potasiu, dar sărace în sodiu. Foarte bogaţi în potasiu sunt şi ardeii, aceştia având de asemenea rolul de a scădea uşor valorile tensiunii arteriale.
Combat anemia
Migdalele sunt bogate în fier şi acid folic, doi nutrienţi esenţiali în combaterea anemiei. Fierul este util în componenta globulelor roşii, iar acidul folic stimulează formarea de globule roşii la nivelul măduvei osoase hematogene.
Ceea ce este însă foarte important de ştiut constă în faptul că migdalele NU conţin vitamina C, vitamină esenţială pentru a putea absorbi fierul în organism la nivel intestinal. Fără această vitamină nu putem reţine fierul din migdale. De aceea este recomandat ca acestea să fie consumate alături de alte fructe bogate în vitamina C.
Utile în curele de slăbire
Migdalele conţin cele mai bune grăsimi, dar şi alte substanţe active care accelerează metabolismul şi mobilizează grăsimile din depozite. Migdalele sunt indicate în dietele de slăbire drastice, dar şi în perioadele lungi de post, având un conţinut ridicat în proteine.
Protejează inima
Migdalele scad uşor tensiunea arterială, aşa cum am aflat mai sus, dar totodată reduc stresul oxidativ prin antioxidanţii pe care îi conţin şi întăresc pereţii vaselor de sânge. Migdalele sunt indicate atât în prevenţia, cât şi în dieta pentru ateroscleroza. Migdalele protejează inima de infarct miocardic şi alte afectări ale coronarelor (arterele care irigă inima).
Scad colesterolul
Iată încă un motiv pentru care migdalele protejează inima şi vasele sanguine: acestea scad colesterolul rău, printr-un aport mai mare de grăsimi bune – HDL. HDL este fracţiunea lipidică numită şi “colesterol bun” care are capacitatea de a capta LDL (“colesterolul rău”) din sânge şi a-l duce spre ficat unde va fi metabolizat. Ele protejează astfel împotriva efectelor nocive ale “colesterolului rău”.
Îmbunătăţesc funcţiile creierului
Migdalele sunt bogate în vitamine din complexul B, în vitamina E, dar şi seleniu şi antioxidanţi – nutrienţi importanţi pentru bună funcţionare a creierului. Ele prelungesc durata de viaţă a neuronilor, îmbunătăţesc memoria şi previn bolile mintale, precum demenţa senilă sau boala Alzheimer.
Sunt energizante şi alungă oboseala
Migdalele sunt recomandate în sezonul rece, dar şi în perioadele de suprasolicitare sau în dietele drastice, cu risc de avitaminizare.
Acestea sunt adevărate energizante pentru organism, consumul a două linguri de migdale pe zi este suficient în perioadele de suprasolicitare fizică şi psihică.
Combat depresia
Depresia este considerată boala secolului, se pare că cu cât omul se îndepărtează mai mult de natură, cu atât este mai predispus depresiilor şi altor boli mintale.
Migdalele conţin nutrienţi esenţiali în combaterea depresiei, fiind considerate unele din cele mai bune tratamente naturiste împotriva acestei tulburări. Este indicat să asociaţi consumul de migdale cu tratamente naturiste care induc somnul la orele potrivite, căci depresia predispune şi la tulburări de somn.
Alcalinizează organismul
Stresul, lipsa sportului, odihna haotică şi alimentele procesate determină creşterea acidităţii organismului, susţin unii cercetători. În astfel de situaţii scade imunitatea, creşte riscul pentru osteoporoză şi alte dezechilibre organice şi metabolice, ne simţim mai obosiţi, mai trişti. Migdalele fac parte din alimentele care alcalinizează organismul.
Păr mai frumos şi unghii mai sănătoase
Migdalele sunt recomandate atât prin consum, cât şi prin uz extern pentru îngrijirea părului şi unghiilor. Folosiţi tratamente pentru păr şi unghii pe bază de migdale şi vă veţi bucura de rezultate uimitoare.
Sursa: kudika.ro
Jurnal Spiritual