Ce nu ştiai despre migdale: întăresc sistemul imunitar

0
432

Migdalele sunt un aliment necesar dietei tale, mai ales că te ajută să scapi de kilogramele în plus şi să ţii la distanţă bolile de inimă şi chiar cancerul. Aceşti sâmburi sunt plini de beneficii asupra sănătății, fiind introduşi chiar pe lista celor mai sănătoase alimente.

migdaleleÎnsă, înainte de a face schimbări în dieta ta, este nevoie să te informezi pe cât posibil despre produsele sănătoase şi despre ce schimbări benefice pot aduce sănătăţii tale. „Huffington Post“ ne prezintă cinci lucruri mai puţin cunoscute despre migdale.

1. Migdalele aparțin de aceeași familie ca piersicile

Migdalele sunt, de fapt, fructe acoperite de o coajă tare care cresc în… migdal. Migdalul aparţine categoriei „prunus“, familia Rosaceae, din care fac parte şi piersicile, cireşele, prunele şi nectarinele. Este important de ştiut asta deoarece pot produce acelaşi tip de alergii. Aşa că, dacă te ştii alergic la piersici sau prune, este bine să eviţi şi migdalele.

2. Migdalele au printre cele mai puține calorii

Migdalele se situează la egalitate cu fisticul în ceea ce priveşte numărul de calorii. 30 de grame de migdale conţin doar 160 de calorii. Migdalele conţin şi mai mult calciu, comparativ cu orice altă nucă. Plus 9 grame de grăsimi monosaturate, sănătoase pentru inimă, 6 grame de proteine şi 3,5 grame de fibre.

3. Migdalele crude sau uscate sunt cele mai sănătoase

Atunci când cumperi migdale şi pe pachet scrie că au fost „coapte“, trebuie să iei în considerare faptul că poate au fost coapte în grăsimi nesănătoase şi la temperaturi înalte care distrug beneficiile fructului. Trebuie căutate cele crude sau uscate, acelea sunt cele mai sănătoase.

4. Laptele de migdale este foarte simplu de făcut

Poţi să-ţi faci singur lapte de migdale, ai nevoie doar de:

  • migdale (bineînțeles)
  • un îndulcitor la alegere
  • puțină apă
  • un robot de bucătărie

pentru a le amesteca bine pe toate.

5. Migdalele sunt bune pentru sistemul imunitar

Doar 30 de grame de migdale conţin aceeaşi cantitate de polifenoli (antioxidanţi care ajută la lupta cu bolile de inimă şi cu cancerul) ca o ceaşcă de ceai verde sau o porţie de broccoli, spun studiile.

Sursa: Adevarul

Citește mai multe articole despre alimente sănătoase la rubrica Stil de viață.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.