
Mierea si fagurele geometric
Mierea- Stim cu toţii că mierea are beneficii nenumărate pentru sănătate si menţinerea unui tonus bun. Bunicii nostri de la ţară aveau stupi cu miere, din care ne hrăneam atât cu faguri, cât şi cu polen şi mierea cea gustoasă. Era o minunăţie sa vezi albinele bâzâind pe lânga stup si momentul final, în care bunicul scotea fagurele cu miere. Spectaculoasa era geometria hexagonală a fagurilor si întotdeuna m-am întrebat care este secretul albinelor de a face o minunătie bună la gust şi la vedere. În final ajungeam la concluzia ca mierea trebuie mâncata cu artă si cu mare evlavie.Şi asta pentru munca albinelor harnice şi prolifice.
Mierea de rapita este prima miere extrasa in anul apicol. Campurile galbene de rapita le ofera albinelor hrana pentru a-si reveni dupa iarna. Pe langa faptul ca se hranesc cu nectarul florilor de rapita, albinele produc si miere din aceste flori, o miere care se distinge prin gust si textura de celalte tipuri.
Mierea de rapita este buna pentru tratamentele de sanatate si pentru cele de frumusete. Care sunt proprietatile terapeutice ale mierii de rapita.
Beneficii şi proprietăţi
– Datorita continutului de Q3 mierea este recomandata persoanelor care sufera cu oasele (osteoporoza) si pentru o buna dezvoltare osoasa a copiilor.
– Datorita continutului de Vitamina E, aceasta este benefica elasticitatii pielii (previne imbatranirea) si a mentinerii elasticitatii peretilor vasculari.
– Este recomandata persoanelor care au probleme cu rinichii.
– Protejeaza ficatul, rinichii, splina si pancreasul.
– Este folosita in tratarea bronsitelor cronice, in special cele de natura alergica – se fac aerosoli cu miere de rapita.
– Se foloseste ca agent antiseptic pentru tratarea ulcerului, arsurilor si ranilor.
– Se foloseste in cure de slabire si in alimentatia dietetica a copiilor.
Ionela Moldovanu