Mierea de albine are efecte miraculoase asupra sănătăţii. Cercetătorii canadieni însă au descoperit că, în combinaţie cu scorţişoara, mierea poate trata o serie largă de afecţiuni.
Calităţile excepţionale ale mierii, ca medicament, dar şi ca aliment, sunt cunoscute încă din Antichitate, când era numită şi „hrana vie”. Mierea se asimilează uşor, putând fi consumată şi de diabetici, dacă nu se depăşeşte o cantitate rezonabilă. Se asimilează uşor şi cele 435 de substanţe active pe care le conţine ajută la reglarea funcţiilor organismului.
Scorţişoara, în afară de faptul că este unul din cele mai bine vândute condimente din lume, are proprietăţi terapeutice, ea fiind folosită de mii de ani pentru tratarea diverselor boli – remediu împotriva frigului; a extremităţilor reci, a crampelor musculare, a durerilor cauzate de răceală sau gripă, a durerilor de articulaţii, a indigestiei.
Tratamente
Răceala şi gripa – simptomele acestor boli pot fi tratate cu un amestec de o lingură de miere caldă cu un sfert de linguriţă de scorţişoară pisată. Tratamentul se face timp de trei zile şi ajută la ameliorarea tusei. Mierea cu scorţişoară, consumate zilnic, întăresc sistemul imunitar, prevenind răceala şi gripa.
Tulburări cardiovasculare – amestecul de miere şi scorţişoară reduce colesterolul, în acest mod prevenind riscul producerii unui atac de cord. În plus, înlătură tahicardia cauzată de diverse afecţiuni sau stări psihice. De asemenea, amestecul reduce riscul producerii de hemoragii pentru că întăreşte organele, muşchii şi ţesuturile.
Indigestie – dacă ştii că mergi la o petrecere şi vei mânca mult şi indigest, ia înainte de a pleca de acasă două linguri de miere pe care ai presărat praf de scorţişoară. Digestia va fi uşoară, iar aciditatea de după va fi sigur înlăturată.
Sursa: jurnalul.ro
Jurnal Spiritual