„Micul Paris” din China, o copie aproape fidelă a capitalei europene | GALERIE FOTO

0
577

Worker pushes wheelbarrow at construction site in Tianducheng, residential area on outskirts of Hangzhou in east China?s Zhejiang ProvinceDacă Bucureștiul, în perioada interbelică, a fost cunoscut în lume ca „Micul Paris”, denumirea fiind de multe ori folosită și în prezent, dar doar pentru a ilustra tendința francofonă a românului, în China chiar a fost construit un Paris la scară redusă. „Micul Paris” chinez e o copie aproape fidelă a capitalei europene.

Este vorba despre un orășel construit în urmă cu cinci ani. Acesta s-ar putea inscrie în curând în lista orașelor fantomă din această țară. Tianducheng, o localitate aflată în apropiere de orașul Hangzhou, se laudă cu o copie a Turnului Eiffel și cu străduțe de promenadă ce amintesc de capitala Franței.

Workers stand in balcony outside apartment at Tianducheng, residential area on outskirts of Hangzhou in east China?s Zhejiang province

Deși a fost apreciat de mai mulți experți din domeniul arhitecturii, Tianducheng nu a stârnit și interesul chinezilor. Localitatea are numai 2.000 de oameni care trăiesc în ea, deși capacitatea ar i de cel puțin 10.000 de locuitori.

Micul Paris

Orășelul are în prezent doar destinație turistică, dar doar pentru acei chinezi ce nu își permit o excursie în adevărul oraș al luminilor.

View of the Tianducheng development in Hangzhou

Farmer walks through field near a replica of the Eiffel Tower at the Tianducheng development in Hangzhou

Resident stands on the balcony of his apartment at the Tianducheng development in Hangzhou

People walk past a fountain at the Tianducheng development in Hangzhou

 

Ana Agrama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.