Micul dejun perfect….cu avocado!

0
1217

Știați că avocado este alimentul cel mai bun pentru mesele de dimineață?

În cele ce urmează vă recomandăm să consumați avocado la micul dejun, fiindcă o să beneficiați atât de nurtrienți, calorii și grăsimi bune care vă potolesc foamea, cât și de vitamine B care pot intensifica metabolismul.

În afara avantajelor sale nutriționale, el este un aliment propice pentru micul dejun; el nu necesită o preparare munuțioasă, și poate fi combinat cu alte alimente, cum ar fi: brânzeturi, cereale integrate sau ouă.

avocadoPrundență!

Dacă abuzăm prea tare de acest fruct, este posibil să beneficiem și de niște kilograme în plus; fructul ˶minune˝ este însă prea bogat în grăsimi, care se transformă în multe calorii.

De fapt, el este unul dintre cele mai bogate fructe în calorii, spun specialiștii. De pildă, în ½ avocado mare, de 150 de grame, pot fi și 180 de calorii (numărul variază în funcție de mărime).

Prin urmare, avocado trebuie consumat, dar cu moderație, motiv pentru care este recomandat a fi mâncat dimineața, fiindcă în prima parte a zilei, vei putea să arzi caloriile mult mai eficient decât în a doua parte, cand deja metabolismul oboseste.

În rândurile următoare o să așternem pe hârtie câteva rețete pentru micul dejun ce au în centrul atenției fructul de avocado.

Ou copt în avocado

avocado 1Încălzeşte cuptorul la 220 de grade.

Preparare: Taie un avocado în două; scoate-i sâmburele şi puţin din pulpa, astfel încât să creezi o adâncitură suficientă de mare încât să susţină un ou. Sparge oul în scobitura şi asezonează-l cu sare şi piper. Mai poţi adăuga şi 1 lingura de brânză Cheedar deasupra. Bagă preparatul în cuptor şi coace-l 10-15 minute. Serveşte-l cu o salată verde, super proaspătă!

Smoothie cu avocado, banană şi seminţe de chia 

avocado 2Ingrediente: ½ avocado, ½ banana, ½ măr, 1 ceaşcă de lapte de orez, 2 linguri de seminţe de chia şi 1 linguriţă de miere (opţional).

Reţete: Pune toate ingredientele în blender şi mixează-le până când obţii un smoothie fin. Dacă ţi se pare ca seminţele de chia absorb rapid lichidul, iar smoothie-ul devine prea solid, mai poţi adăuga lapte. Dacă ai un blender puternic, pune câteva cuburi de gheaţă.

Micul dejun perfect când eşti pe fugă!

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.