„Mica balerină” româncă de la English National Ballet School

0
452

Londra_Ana-Maria-Gergely_balerinaAre doar 17 ani, este româncă şi talentul ei a fost remarcat la English National Ballet School din Londra. Numele ei este Ana Maria Gergely, iar visul ei este să ajungă prim balerină pe scenele lumii.

La cinci ani, Ana Maria începea să frecventeze cursuri de balet la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti. La doar şapte ani, ea urma studiile Studio M, în cadrul Operei Naţionale Bucureşti, sub îndrumarea profesoarei şi fostei prim balerine Magdalena Rovinescu. Apoi, în urma unei audiţii, a beneficiat de un loc la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, timp de încă patru ani, pentru ca la vârsta de 15 ani să fie admisă la The State Ballet School din Berlin. A studiat şi acolo doi ani; până în toamna anului trecut, când a ajuns la English National Ballet School (ENBS) din Londra, graţie unei burse complete, ce i-a fost oferită pentru perfecţionarea tehnicii şi esteticii.

Un palmares impresionant…
Cariera de balerină a Anei Maria Gergely, tânăra româncă ajunsă la vârsta adolescenţei la English National Ballet School din Londra, pare a fi doar la început. Palmaresul cu care se poate mândri aceasta, însă, este deja unul impresionant…

Înainte de a veni la studii în metropola de pe Tamisa, Ana Maria a obţinut:

Premiul I şi Premiul de Popularitate la Danza Europa, San Marino (2010);
Outstanding Artist Award la Youth America Grand Prix, în semifinala de la Paris (2010);
Premiul I la Olimpiada de Coregrafie şi Artă Teatrală, Constanţa (2010);
Premiul I la Olimpiada de Coregrafie şi Artă Teatrală, Timişoara (2011);
Medalia de aur la concursul intern Staatliche Ballettschule Berlin (2011);
Finalistă la Youth America Grand Prix , New York (2011);
Medalia de argint la festivalul internaţional de dans Tanzolymp, Berlin (2012).
Tânăra din România a acumulat experienţe remarcabile pe baza burselor de studiu ce i-au fost oferite la Academia de Balet a Teatrului La Scala, Milano, la The Kiev Ballet Academy of Washington DC sau John Cranko Ballet Academy, Stuttgart. Ana Maria a fost invitată să studieze în două rânduri la Bolshoi Ballet Academy, Moscova, înainte de a fi recompensată cu bursa completă de studii de la English National Ballet School din Londra.

Profesorii, despre Ana Maria Gergely…
„La 11 ani ştia deja că îşi doreşte să devină balerină profesionistă (…)”, se precizează cu admiraţie în scrisoare de caracterizare a Anei Maria Gergely, redactată la încheierea primului an de studiu al tinerei românce, la English National Ballet School. „Puţin timp mai târziu, în 2011, ea a acceptat oferta de a ocupa un loc în cadrul The State Ballet School din Berlin.

Ana Maria a dovedit că este o tânără cu un talent deosebit, obţinând unul dintre cele 30 de locuri disponibile, urmare a unei audiţii la care au participat aproximativ 300 de adolescenţi aspiranţi la admiterea în prestigioasa şcoală de balet. Ea s-a evidenţiat suplimentar prin muncă, dedicaţie şi perseveranţă”, se mai arată în textul aceleiaşi evaluări.

„Ana Maria este o tânără balerină foarte talentată, care a reuşit progrese remarcabile, reuşind să se dezvolte foarte mult din punct de vedere al tehnicii. Ea este înzestrată nativ cu un profund simţ artistic, stil şi muzicalitate, calităţi cărora le urmărim evoluţia cu real interes şi încântare”, spune Samira Saidi, profesor de dans la English National Ballet School, despre Ana Maria Gergely.

Calea spre reuşită…
În prezent, Ana Maria Gergely studiază baletul clasic, baletul contemporan şi coregrafia, având oportunitatea să îşi perfecţioneze abilităţile şi tehnica în cadrul English National Ballet School. Ea lucrează cu maeştrii experimentaţi, foşti solişti sau balerini principali. În acelaşi timp, tânăra originară din Constanţa are şansa să acumuleze experienţă lucrând cu renumiţi profesori şi coregrafi care vin periodic la instituţia cu sediul în Londra, având statut de invitaţi.

După primul an petrecut la English National Ballet School, Ana Maria a obţinut note mari şi a provocat impresii frumoase, permiţându-i-se să continuarea studiilor la renumita şcoală de balet britanică. Ei i se va oferi, în consecinţă, privilegiul de a evolua pe scenă în turneele susţinute de trupa de tinere talente ale instituţiei, în cadrul seriei de spectacole intitulate „My First Ballet”, produse la English National Ballet Company. Turneul este important pentru educarea gustului celor mici pentru balet, prin intermediul magiei poveştilor, a muzicii captivante şi a farmecului coregrafiei. În acelaşi timp, această experienţă este apreciată ca având o valoare inestimabilă în formarea tinerilor dansatori.

Studiile româncei Anei Maria Gergely la English National Ballet School se vor întinde pe o durată totală de trei ani. La absolvire, ea va obţine „Diploma in Professional Dance”, echivalentă cu absolvirea studiilor universitare.

Sursa: diasporaro.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.