Meşteri populari bistriţeni, la Muzeul Satului Bucovinean

0
142

mesteriCea de-a XVIII-a ediţie a Târgului meşterilor populari a avut loc la Muzeul Satului Bucovinean de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei. Organizatorii evenimentului au invitat în acest an peste 100 de artizani şi meşteri populari din mai multe zone etnografice ale ţării, cărora li s-au adăugat câţiva meşteri din Ucraina, care şi-au prezentat produsele de-a lungul aleii care străbate muzeul în aer liber. Înşiruiţi de o parte şi de alta a aleii care traversează incinta muzeului, cu produsele etalate pe mesele şi standurile de expunere, artizanii şi meşterii şi-au întâmpinat clienţii îmbrăcaţi în straie populare specifice zonei de provenienţă.

Meşteri cioplitori, ceramişti, iconari, confecţioneri de straie şi podoabe populare, împletitori, curelari, artizani veniţi cu o gamă diversă de obiecte tradiţionale decorative şi utilitare, dar şi producători de dulciuri şi cozonaci, siropuri şi dulceţuri, toţi şi-au aşteptat cumpărătorii, s-au tocmit la preţ şi şi-au valorificat produsele. Judeţul nostru a fost reprezentat de Maria Bruj – din Prundu Bârgăului, Maria Oniţă – din Salva şi a Floarea Moldovan – din Runcu Salvei.

Sursa: Ziarul Rasunetul

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.