Merele care nu își schimbă culoarea, în magazine

0
244

MereleMerele sau cartofii care nu îşi schimbă culoarea atunci când sunt lovite ar putea fi găsite în curând în magazinele din Statele Unite. Reprezentanţii Administraţiei americane pentru Hrană şi Medicamente (FDA) şi-au dat acordul să fie comercializate. Acestia le recunosc ca fiind „la fel de sigure şi de nutritive ca şi variantele lor convenţionale”.

Aprobarea a fost dată pentru şase varietăţi de cartofi produse de Boise, o companie din Idaho, şi pentru două varietăţi de mere ce provin de la compania canadiană Okanagan Specialty Fruits.

Cei de la Okanagan Specialty Fruits sunt de părere că această schimbare va face merele mai populare atât pentru consumatori cât şi pentru companiile din industria alimentară pentru că nu îşi vor schimba culoarea într-un maro neatrăgător. În plus, acest lucru ar putea reduce cantitatea de mere aruncate pentru că au fost lovite.

Nu la fel de încântați sunt specialiştii din industrie. Ei avertizează că anumiţi consumatori ar putea să evite produsele modificate genetic.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.