NATURA FEST – Amprenta noastră asupra vieții

0
220

mediul înconjurătorÎncepe Natura Fest – Relația cu mediul înconjurător – Când indiferența și nepăsarea afectează natura și semenii – O întâmplare de toată jena – Nu aruncați hârtiile și plasticul pe jos! – Nu călcați pe iarbă! – Îți amintești lecțiile din copilărie?

În perioada 8 – 10 iunie are loc cea de-a IV-a ediție a Festivalului NATURA FEST. Este un eveniment care promovează și încurajează un comportament mai responsabil față de mediul înconjurător. Pe agenda manifestării figurează ateliere de reciclare creativă, concerte și surprize pentru publicul de toate vârstele. A respecta natura înseamnă a-i respecta pe ceilalți și pe tine însuți. Exemplul personal este cea mai bună manieră de a arăta că îți pasă.

Trebuie să avem grijă de natura din jurul nostru pentru a primi ce are ea mai bun, noi și generațiile în dezvoltare. Copiii învață din ceea ce văd, așadar, este de dorit ca adultul să le ofere, prin ceea ce face, un drum potrivit, demn de a fi imitat și îmbunătățit. O lecție despre mediul ambiant îi pregătește pentru viață. Îi învață respectul față de cei din jur.

Pe scena NATURA FEST din Parcul Izvor București vor urca Coma, Robin and the Backstabbers, Omul cu șobolani, Grimus, FIRMA, E.M.I.L., The Amsterdams, EYEDROPS, JINXY VON D’ERS. Acțiunea este organizată de Primăria Capitalei prin creart (Centrul de Creație, Artă și Tradiție), iar intrarea este liberă.

Cum au unii „grijă” de mediul înconjurător – O întâmplare de toată jena

Vedem zi de zi cum ne afectează încălzirea globală, tăierea pădurilor și acțiunile nemiloase ale omului asupra mediului înconjurător. Vara sunt zile de foc, oamenii caută refugiul răcoros la munte, la mare. La mare unde apa este tot mai poluată, unde oamenii inconștienți aruncă pungi și ambalaje de plastic care se degradează în sute de ani. Apoi la munte, unde dăm nas în nas cu ursul tot mai des, fiindcă tot oamenii, care se plâng acum, i-au distrus habitatul. Și tot la munte, pe marginea râului, după picnic, lăsăm deșeurile. Un prieten din Cehia a venit să mă viziteze. A mers singur să vadă marea, i-am recomandat Vama Veche, deoarece m-am gândit că s-ar mula mai bine pe stilul său rebel.

La munte am mers împreună. I-a plăcut. Chiar a spus că peisajele pitorești se aseamănă cu cele din țara lui. Exceptând șoselele 🙂 . Cine a fost în Cehia, știe despre ce vorbesc. Printre altele, un lucru a ținut să fotografieze și să-mi arate: o fată care mergea cu o pungă voluminoasă la râu. El a crezut inițial că sunt cumpărături. Apoi, a văzut-o golind punga. Toate bidoanele de plastic au fost lăsate în râu și pe mal. Fără nicio remușcare, a plecat spre casă cu punga goală. Mai avea nevoie de ea. Probabil, pentru a căra alte bidoane către râu.

Vă invit să citiți și S-a inventat fotosinteza artificială.

Mihaela Mușetescu

mediul înconjurător