Un copil de 10 ani, considerat un geniu în matematică, va studia la Universitatea din Zurich

0
144
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Maximilian Janisch este un băiat elveţian în vârstă de 10 ani. El este considerat un geniu în matematică, după ce a obţinut cea mai mare notă la această disciplină în cadrul examenului de bacalaureat din acest an. Baiatul va urma un curs special la Universitatea din Zurich, a anunţat miercuri această instituţie.

Maximilian JanischMai multe manuale vor fi propuse tânărului student în vârstă de 10 ani, care se va întâlni o dată la două săptămâni cu un profesor universitar pentru o serie de discuţii pe marginea subiectelor studiate, se afirmă în comunicatul emis de Universitatea din Zurich.

Iniţial, părinţii copilului, un cuplu de cetăţeni germani care s-au mutat în Elveţia, doreau să îl înscrie pe fiul lor la Facultatea de matematică. Acest lucru le-a fost refuzat, întrucât Maximilian nu s-a înscris şi nu a trecut toate probele de la bacalaureat.

“Este pentru prima dată când avem un student atât de tânăr şi atât de înzestrat în programul nostru Junior Euler Society, destinat liceenilor supradotaţi”, a declarat profesorul Michael Hengartner, rectorul Universităţii din Zurich.

Maximilian este fiul unui profesor de matematică pensionar, un german în vârstă de 67 de ani, şi al unei economiste în vârstă de 48 de ani. Unicul copil al familiei Janisch, Maximilian este un elev supradotat, care “a sărit” deja peste trei clase din şcoala primară. El se află în prezent la colegiu, alături de elevi în vârstă de 13 ani.

Într-un interviu publicat în iulie în publicaţia săptămânală SonntagsZeitung, Maximilian spunea că nu are prea mulţi prieteni.

“Nu prea sunt un specialist atunci când vine vorba de prieteni”; e dificil să ai prieteni care sunt cu trei ani mai în vârstă.

“Nu găsesc pe nimeni cu care să pot să vorbesc despre Arhimede. Cei mai mulţi dintre ei nu ştiu nici măcar cine a fost Gauss”… (Johann Carl Friedrich Gauss, celebru matematician german care a murit în 1855, n.r.), a declarat Maximilian.

Tatăl său îi predă cursuri particulare de matematică în fiecare zi.

Sursa: Mediafax

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here