Matineu coral la Biserica Neagră

0
443

biserica-neagraDuminică, 24 mai 2015, iubitorii muzicii corale sunt aşteptaţi la un matineu găzduit de Biserica Neagră la ora 12.00, în compania ansamblului Altensteiger Vokalensemble din Germania.

Soliştii nemţi, sub conducerea dirijorului Wolfgang Weible, vor prezenta publicului un program divers cu lucrări întinse pe mai multe epoci muzicale, de la renaştere şi până în contemporaneitate. Concertul din Biserica Neagră reprezintă prima oprire muzicală a turneului pe care corul îl desfăşoară în România şi care va mai cuprinde oraşele Sighişoara, Sibiu şi Bucureşti, relatează Adevărul.

Corul Altensteiger Vokalensemble îşi leagă numele de locul în care tradiţia muzicală corală are o istorie de peste 50 de ani: Altensteig, un oraş medieval din nordul Pădurii Negre. Format din foşti membri ai corului Christophorus-Kantorei, ansamblul vocal deţine un repertoriu reprezentativ pentru secolele XVIII-XIX.

Biletul de intrare costă 10 lei şi poate fi achiziţionat de la casa de bilete a Bisericii Negre în săptămâna concertului sau începând cu o jumătate de oră înaintea începerii acestuia.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.