Măslinele – porția de sănătate

0
329

Măslinele sunt cunoscute de sute de ani pentru proprietăţile lor nutriţionale şi calităţile medicinale, ceea ce a contribuit la popularitatea acestui aliment şi răspândirea pe întreg mapamondul.

maslineleConsumul de măsline are loc din cele mai vechi timpuri. Primele măsline au fost consumate în Liban, Iordania si Israel, iar din această zonă au fost duse în Grecia, ulterior în Italia şi Franţa. Acest produs alimentar conţine cantităţi importante de grăsimi mononesaturate, vitamina A, E, fier, cupru, calciu și fibre.

Măslinele au proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante. Astfel, datorită cantităţilor mari de grăsimi mononesaturate şi de antioxidanţi, măslinele au numeroase beneficii pentru organismul uman.

Măslinele sunt recomandate împotriva colesterolului

Cercetările au demonstrat ca folosirea uleiului presat la rece de măsline creste semnificativ nivelul „colesterolului bun” (HDL); acesta previne oxidarea si depunerea grăsimilor pe artere. Totodată, uleiul de măsline reduce nivelul total al colesterolului din organism, fiind printre cele mai puternice remedii împotriva acestei probleme cu care se confruntă numeroşi oameni.

Reduc riscul de cancer

Substanţele anihilează radicalii liberi şi stopează procesul de malignizare a celulelor sănătoase, împiedicând formarea tumorilor.

Întăresc oasele

Hydroxyttyrosulul este un fitonutrient din măsline foarte important care previne pierderea de masă osoasă. Mai multe studii au arătat că în urma consumului de măsline, la nivelul oaselor s-a constat o depunere semnificativă de calciu fapt benefic pentru sistemul osos.

Îmbunătățesc calitatea pielii

Măslinele conţin o cantitate mica de vitamina E, substanţa deosebit de benefică pentru piele, şi nutrienţi cu proprietăţi antioxidante si antibacteriene.

O diferenţiere trebuie făcută între măslinele negre şi cele verzi.

Măslinele negre au mai multe calorii decât cele verzi, pentru că în procesul de maturare nivelul grăsimilor creşte, în paralel cu o scădere a aportului nutriţional benefic.

Aportul lor caloric este semnificativ: 132 de calorii la fiecare 100 de grame pentru măslinele verzi; 350 de calorii pentru cele negre.

Orice sortiment de măsline am consuma, un lucru e cert, organismul nostru are numai de câștigat.

Sursa: Adevarul

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.