Mașinile fără șofer sunt testate pe toate drumurile din Marea Britanie

0
119

Mașinile fără șoferMașinile fără șofer pot fi testate pe drumurile publice din Marea Britanie, după avizul dat de guvernul britanic, care a investit 19 milioane de lire sterline pentru dezvoltarea a patru prototipuri.

Anterir, s-au făcut teste în trei oraşe, teste care au durat între 18 luni şi trei ani. Guvernul britanic a analizat în acest timp modificările ce trebuiau aduse legislaţiei pentru ziua în care automobilele fără şofer vor fi introduse în trafic. Legea face referire atât la mașinile complet autonome, cât şi la cele care vor putea fi conduse şi de o persoană.

Cele patru mașini fără șofer sunt dezvoltate de către trei consorții care au fost selectate de guvernul britanic, relatează Agerpres, citând France Press.

„Lansăm oficial testele pentru patru mașini semi-automate, primul pas pe drumul tehnologiei fără șofer, a explicat pentru AFP dna Claire Perry, secretar de stat pentru transporturi, în timpul prezentării acestor prototipuri la Greenwich (sud-estul Londrei).

„Proiectele pe care le finanțăm la Greenwich, Bristol, Milton Keynes și Coventry ne vor ajuta să ne plasăm în poziția de lider mondial în acest domeniu și să beneficiem de ceea ce ar urma să fie o industrie de peste 900 de miliarde de lire sterline până în 2025”, a spus ministrul comerțului, Vince Cable.

La Milton Keynes, ambiția este de a crea până în 2017 o flotă de 40 de automobile autonome „pe care oamenii să le poată comanda de la o aplicație și folosi pe post de taxi între stații, magazine etc.”, a explicat Peter Marland, președintele Consiliului Municipal al acestui oraș situat la 85 kilometri nord-vest de Londra.

marea-britanie-doreste-sa-ia-fata-in-tehnologia-masinilor-fara-sofer-1423658638

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.