„Am un vis”: La 50 de ani de la discursul istoric pentru drepturile civile rostit de Luther King

0
202

Martin Luther King - discurs memorialÎn august 2013, zeci de mii de persoane s-au adunat în faţa Memorialului lui Abraham Lincoln, în centrul Washingtonului. Astfel, s-au marcat 50 de ani de la discursul istoric pentru drepturile civile rostit de Martin Luther King „Am un vis”.

Sub un cer albastru fără nori, zeci de mii de oameni, albi, de culoare şi hispanici, s-au reunit în faţa imensei statui a fostului preşedinte american Lincoln. Acolo, la 28 august 1963 pastorul Martin Luther King, asasinat în 1968 la Memphis (Tennessee, sud), rostea discursul împotriva segregării. El urma să marcheze societatea americană, amintește Agerpres.

Purtând pancarte, manifestanţii ar urma să audă o serie de oratori. Printre ei se afla fiul pastorului, liderul democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi. Au fost prezente şi sindicate şi organizaţii pentru apărarea drepturilor civile, potrivit programului oficial.

Membri ai familiei lui Trayvon Martin a fost un adolescent de culoare ucis în 2012 în Florida de către un poliţist, George Zimmerman. El a fost achitat recent si urmează de asemenea să ia cuvântul.

Peste 150.000 de persoane sunt aşteptate sâmbătă la National Mall, între Congresul american şi Memorialul Lincoln.

Pentru a marca 50 de ani de la faimosul discurs, în Statele Unite au fost organizate timp de o săptămână comemorări; au avut loc marşuri, dezbateri, concerte, expoziţii în întreg oraşul.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.