Mark Zuckerberg: Trebuie să respingem extremiştii care încearcă să împiedice libertatea de exprimare

0
116
Mark-Zuckerberg-jesuischarlie-600x370Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, îi îndeamnă pe utilizatorii reţelei de socializare să respingă extremiştii care încearcă să împiedice libertatea de exprimare, amintind că, în urmă cu câţiva ani, un extremist din Pakistan a încercat să obţină condamnarea sa la moarte.
Mark Zuckerberg şi-a manifestat, vineri, compasiunea faţă de victimele atentatului terorist produs, miercuri, la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo din Paris, soldat cu moartea a 12 oameni, scrie Mediafax.
Mark Zuckerberg a amintit că, în urmă cu câţiva ani, un extremist din Pakistan a încercat să obţină condamnarea sa la moarte, din cauză că Facebook a refuzat să interzică transmiterea pe reţeaua de socializare a conţinuturilor despre profetul Mahomed, pe care pakistanezul le considera ofensatoare.

“Am refuzat, pentru că vocile diferite – chiar dacă acestea sunt uneori ofensatoare – pot face ca lumea să fie un loc mai bun şi mai interesant. Facebook a fost mereu un loc unde oamenii din toată lumea distribuie părerile şi ideile lor. Respectăm legile din fiecare ţară, însă niciodată nu permitem unei ţări sau unui grup de persoane să dicteze ce conţinut pot oamenii să distribuie la nivel internaţional”, a spus Mark Zuckerberg, într-un mesaj publicat vineri pe Facebook.

Precizând că reflectează la atacul terorist de la Paris şi la propria sa experienţă cu extremismul, Mark Zuckerberg spune: “Asta este ceea ce cu toţii trebuie să respingem: un grup de extremişti care încearcă să reducă la tăcere vocile şi opiniile altor persoane din lume”.

“Nu voi permite ca acest lucru să se întâmple la Facebook.”

“Sunt dedicat misiunii de a construi un serviciu în care oricine poate vorbi liber, fără a se teme de violenţă”, mai spune Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg îşi încheie mesajul cu textul “#JeSuisCharlie (Eu sunt Charlie, n.r.)”, care a invadat internetul, începând de miercuri, după atacul terorist produs la sediul publicaţiei Charlie Hebdo.

“Gândurile mele sunt alături de victime, de familiile lor, de oamenii din Franţa şi de persoanele din toată lumea care aleg să distribuie punctele lor de vedere şi ideile, chiar şi atunci când este nevoie de curaj pentru a face acest lucru. ‪#‎JeSuisCharlie‬”, a mai spus Mark Zuckerberg.

10930904_879818715373076_2525754422095631279_n

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here