Mark Zuckerberg: Provocarea mea pentru 2015 este să citesc o carte nouă la fiecare două săptămâni

0
131
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Mark ZuckerbergMark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a anunţat că provocarea sa pentru 2015 este să citească o carte nouă la fiecare două săptămâni și să deschidă un club de lectură. El a explicat că își dorește mai ales să înveţe lucruri noi despre diferite culturi, credinţe, istorii şi tehnologii.

La începutul fiecărui an, Mark Zuckerberg anunţă care este provocarea sa pentru anul care urmează şi care trebuie să îl ajute să înveţe ceva despre lumea înconjurătoare şi să îi extindă perspectiva dincolo de activitatea sa la Facebook, transmite Mediafax.

Până în prezent, printre provocările anuale ale lui Zuckerberg s-au numărat să înveţe să vorbească mandarina; (un dialect al limbii chineze); să cunoască în fiecare zi o nouă persoană care nu lucrează la Facebook; să scrie în fiecare zi un mesaj de mulţumire unei persoane care a făcut din această lume un loc mai bun; să devină vegetarian (sau să mănânce carne numai dacă ucide singur animalul pe care urmează să îl mănânce); să poarte cravată în fiecare zi.

Mark Zuckerberg a anunţat prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook că este în căutarea unei provocări pentru anul 2015.

Astfel, vineri, Zuckerberg, le-a mulţumit printr-un alt mesaj pe Facebook celor 50.000 de persoane care au conturi pe reţeaua de socializare. A multumit celor care i-au făcut sugestii cu privire la ce provocare ar trebui să aibă în vedere în 2015.

Potrivit lui Mark Zuckerberg, cele mai multe propuneri au avut legătură cu provocări ce ţin de citit. Zuckerberg a spus că a decis că provocarea sa pentru 2015 va fi să citească o carte nouă la fiecare două săptămâni; el va pune accentul pe învăţarea unor lucruri noi despre diferite culturi, credinţe, istorii şi tehnologii.
“Sunt încântat de provocarea mea în domeniul lecturii.”

Consider că lectura este o activitate intelectuală care te împlineşte. Cărţile îţi permit să explorezi pe deplin un subiect. Te poti afunda mult mai profund în acesta decât ce îţi poate oferi cea mai mare parte a media în prezent”, a spus, printre altele, Mark Zuckerberg.

Prima carte pe care Mark Zuckerberg o va citi în acest an este “The End of Power”, de Moisés Naím. Este un volum care explorează modul în care lumea se schimbă în sensul oferirii unei puteri mai mari persoanelor, decât în mod tradiţional, când puterea a fost deţinută de mari guverne, organizaţii militare sau de altă natură.

Totodată, Mark Zuckerberg a creat şi o pagină pe Facebook destinată noii sale provocări – “A Year of Books”. Pe această pagină, Zuckerberg va anunţa ce cărţi va citi pe parcursul acestui an. El îi invită pe cei care au citit sau citesc cărţile respective să participe la discuţii pe această pagină; mentiunea ca pagina Facebook va fi moderată.

Pe de altă parte, Mark Zuckerberg a spus că a apreciat toate sugestiile făcute de utilizatorii Facebook cu privire la provocarea pe care ar trebui să o aibă în 2015. “Multe dintre sugestii s-au referit la faptul că trebuie să susţin financiar oamenii aflaţi în dificultate”. Mark Zuckerberg, a precizar că soţia sa, Priscilla, şi cu el îşi vor continua pe deplin activitatea caritabilă.

“Unii dintre voi aţi sugerat să întâlnesc câte o nouă persoană în fiecare zi.”

Asta a fost de fapt provocarea mea în 2013. Alţii au sugerat să predau ore la şcoală. Am făcut şi acest lucru. Mi-ar plăcea să mai fac aşa ceva şi să fiu mai implicat în educaţie în acest an”.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume. Ea are 1,35 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună. Acest fapt înseamnă că aproape jumătate din populaţia conectată la internet la nivel mondial foloseşte această platformă măcar o dată pe lună. Cifra este estimata la sfârşitul lui octombrie in publicaţia The Wall Street Journal.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here