Mari Secrete și legendele lor

0
194

chivot legiiNenumărate locuri de pe planeta noastră adăpostesc sau ascund obiecte, realizări, activităţi de interes global, datorate, într-un fel sau altul, contribuţiei omului de rând, însă ţinute sub 77 de lacăte doar de câţiva privilegiaţi. Atenţie: nu vorbim despre proprietăţi private, unde, printre altele, stau ascunse departe de ochii celor ce ar fi îndreptăţiţi să le vadă, să le cunoască, valori inestimabile ale artelor plastice, ale antichităţilor, ale tehnicii, invenţii senzaţionale ori laboratoare secrete mascate sub firme inofensive etc. Avem în preajma noastră multe astfel de obiective pe care (credem că) le cunoaştem măcar cât de cât, dar despre care nu ni se spun decât tot felul de legende frumoase sau extrem de incitante. Aşa ar fi, spre exemplu…

„Chivotul Legii” din Etiopia

Biserica Sainte-Marie de Sion din oraşul etiopian Aksum (Cornul Africii) se spune că ar adăposti una dintre cele mai importante comori ale umanităţii şi în primul rând ale lumii creştine: Chivotul care conţine Tablele Legii. Tradiţia spune că Menelik I, primul rege al Etiopiei, ar fi fost fiul lui Solomon şi al reginei din Saba, el aducând aşa-numita „Arcă” de la Ierusalim. Sus-amintita biserica a fost construită în secolul al IV-lea, în timpul lui Ezana, primul împărat creştin din acest ţinut. Actualmente, marele secret este păzit (în noua capelă, ridicată cu această unică destinaţie) cu o stricteţe maximă de un calugar-gardian special format şi numit de predecesorul său, pe viaţă, pentru a îndeplini misiunea sacră. Se spune că simplă privire a Chivotului poate cauza moartea, din cauza radiaţiilor emise de aceasta şi că mulţi dintre călugări au murit la scurt timp după ce au fost aleşi că gardieni, majoritatea suferind de cataractă, căpătata în timp ce aveau grijă de capela.

Pine Gap

Se crede că este una dintre cele mai mari staţii terestre Echelon, cunoscută pentru armele sofisticate din dotare, radare antirachete şi acţiuni de spionaj. Pine Gap ar fi „patronata” atât de guvernul SUA, cât şi de cel al Australiei, iar angajaţii nu au voie să vorbeascca despre ceea ce se întâmplă în interior, ceea ce o face o arie clasificată secretă de maximă importanţă. Un loc similar, dar aflat sub administraţia Royal Air Force (RAF) şi cunoscut pentru legăturile cu reţeaua de spionaj Echelon, este Baza Menwith Hill – la nord de Yorkshire, Anglia. Este cea mai mare staţie de monitorizare electronică din lume, care deserveşte atât Regatul Unit al Marii Britanii, cât şi SUA. Aici se află cheia reţelei mondiale de supraveghere electronică şi spargere a codurilor secrete, adică ceea ce se numeşte hacking.

Mount Weather

La 74 de km distanţă de Washington DC, există o bază militară secretă, localizată în adâncurile unui munte, lângă localitatea rurală Bluemont, Virginia. Mount Weather este de fapt un oraş subteran. Aici se spune că sunt străzi, cafenele şi spitale, un sistem propriu de purificare a apei, clădiri de birouri, un mic lac cu apă proaspătă din izvoarele subterane şi chiar un sistem de televiziune. Toate acestea – controlate de Agenţia Federală a Managementului de Urgenţă. În cazul unui război nuclear, preşedintele, cabinetul său şi restul Biroului Executiv s-ar putea muta în Mount Weather!

Sursa: revistamagazin.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.