Marele salt

0
273

Credinţa este o hotărâre, hotărârea de a avea încredere în Dumnezeu şi de a-mi lega viaţa de puterea Lui tămăduitoare şi întăritoare.

Pe de altă parte, necredinţa es­te şi ea o hotărâre, hotărârea de a nu mă încrede în Dumnezeu, ci a mă încrede în mine însumi, în Karl Marx, în Freud sau în oricare altul, dar nu în Dumnezeu.

Cre­dinţa este marele salt, dar şi necredinţa este un salt la fel de mare. Deosebirea este că unul duce la întunericul nesiguranţei şi temerii, iar celălalt la lumina şi siguranţa lui Dumnezeu.

În fiecare dimineaţă când ne trezim putem întâmpina ziua fie cu necredinţă, fie cu credinţă.

Putem întâmpina ziua zicând: „Nu pot face faţă. Am de rezolvat atâtea probleme, încât nu o pot scoate la capăt. Ispitele mă vor da gata”. Oricine gândeşte aşa nu va birui niciodată. Este învins înainte de a începe.

Dar avem şi o alternativă la care putem recurge. Ne putem începe ziua cu credinţă, intrând în armonie cu Dumnezeu şi zicând: „Doamne, Ţie îmi încredinţez viaţa ia ziua aceasta. Cred că vei fi cu mine la fiecare pas pe care-l fac şi îmi vei da puterea de care am nevoie spre a birui”.

Vitamine duhovniceşti pentru întărirea sufletului. Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc, Anthony M. Coniaris