FRUMUSEȚILE PĂMÂNTULUI: Marele Canion în imagini uimitoare, din satelit | GALERIE FOTO

0
4567

Marele Canion

Recunoscut pentru întindrea și frumusețea sa, Marele Canion are apoape 30 de km în puncul său cel mai lat. O imagine NASA din satelit prezinta Marele Canion în toată splendoarea sa, cu sălbaticul râul Colorado, uneori de peste 1,5 km lățime. Acesta  șerpuiește printre culmile sculptate de natură în urmă cu milioane de ani.

National Park este situat în Arizona de Nord și este vizitat de milioane de turiști din întreaga lume care doresc să vadă splendoarea naturii.

canion2

Imaginea NASA este una 3D, suprapusă peste una în culoare naturală. Rezultatul este imaginea Marelui Canion, în detaliu, care te lasă fără cuvinte, scrie Daily Mail.Date recente au scos la iveală faptul că Marele Canion este de fapt cu 65 de milioane de ani mai vechi decât se credea anterior.

Potrivit cercetătorilor, acesta s-a format acum mai bine de 70 de milioane de ani, când dinozaurii cutreierau încă Pământul.

Estimările precedente estimau că Marele Canion s-ar fi format în urmă cu 5-6 milioane de ani, în funcție de analiza pietrișului ancestral spălat de râul Colorado.

canion3

O echipa de la Universitatea din Colorado, care a folosit tehnica dezintegrării radioactive și termice, afirmă că în realitatea Marele Canion s-a format cu multe milioane de ani înainte.

Oamenii de știință consideră că pentru formele superbe ale Marelui Canion ar fi responsabili atomii de heliu ce ar fi fost blocați în rocă.

De fapt atomii de heliu care s-au mai păstrat captivi în stâncile Marelui Canion le-au și permis experților obținerea itoricului termic al zonei.

Deoarece variațiile de temperatură de la nivelurile mai puțin adânci sub suprafața Pământului sunt influențate de topografie, acest lucru a permis echipei să poată estima perioada în care s-a format Marele Canion.

canion4

canion5

canion6

canion7

canion8

canion9

USA; Utah; Lake Powell; Weathering Pit Ridge; Padre Bay

canion11

canion12

canion13

canion15

Ana Agrama
 Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.