Mănăstirea Mraconia, sfinţită de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu

182269input_file0045651_2Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei şi Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, au săvârşit, duminică, Sfânta Liturghie şi slujba de sfinţire a bisericii Mănăstirii Mraconia din judeţul Mehedinţi la care au participat numeroşi credincioşi din Oltenia, informează Agerpres.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Mănăstirea Mraconia se află în comuna Dubova din judeţul Mehedinţi şi poartă hramurile “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi “Sfânta Treime”.

Actuala mănăstire este ridicată pe locul fostei mănăstiri Mraconia, ridicată în valea cu acelaşi nume. Mănăstirea iniţială a fost ridicată în anul 1523 sub jurisdicţia Episcopiei de la Varset, însă a fost distrusă în timpul războiului ruso-austro-turc, mănăstirea a fost refăcută, dar a fost demolată din nou în 1968.

DSCF0686_resize

Construirea hidrocentralei de la Porţile de Fier I realizată în anul 1967 a făcut ca aşezământul să fie demolat, ruinele sale fiind inundate de apele Dunării.

După anul 1989, Mitropolia Olteniei a avut iniţiativa reînfiinţării Mănăstirii Mraconia. În anul 1993 se pune piatra de temelie a noii biserici, iar în anul 1995, cu binecuvântarea Mitropolitului Olteniei de la acea vreme, ÎPS Nestor Vornicescu, şi cu aprobarea Sfântului Sinod.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here