Malala Yousafzai, pledoarie pentru educaţie: Sunt copii care nu vor iPhone sau ciocolată, ci doar o carte şi un creion

0
139

Adolescenta pakistaneză Malala Yousafzai a pledat cu pasiune în favoarea educației acceptând la Strasbourg Premiul Saharov pentru libertatea de gândire. A primit premiul pentru că a luptat pentru educația fetelor în ciuda amenințării talibane.

Malala Yousafzai„Există sărăcie, lipsa libertății, teamă și terorism, dar există și speranță, pentru că ne aflăm cu toții reuniți aici pentru a ajuta acești copii, pentru a vorbi în numele lor, pentru a acționa”, a spus ea în plen.

Malala Yousafzai a spus că puterea țării sale nu trebuie măsurată în funcție de armata sa, ci în funcție de numărul de oameni educați. A cerut mai mult ajutor pentru copiii care nu beneficiază de educație: „Acești copii nu își doresc iPhone, X-box, Playstation sau ciocolată. Nu vor decât o carte și un creion”.

Ceremonia de anul acesta a coincis cu a 25-a aniversare a Premiului Saharov. Premiul este oferit de Parlamentul European în fiecare an oamenilor excepționali care luptă împotriva intoleranței și opresiunii.

22 de foști laureați au participat la eveniment. Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a cerut aplauze pentru aceștia. El a spus: „Ne gândim la ceilalți laureați care încă sunt privați de libertate; la cei care ne-au părăsit – aplauzele sunt și pentru ei, nu i-am uitat nici pe ei, nici lupta lor”.

Sursa: digi24.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here