Malala Yousafzai, distinsă cu Liberty Medal: Educația este cea mai bună armă pentru a combate sărăcia, ignoranța și terorismul

0
233
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Malala YousafzaiMalala Yousafzai, militantă a drepturilor copiilor și cea mai tânără laureată a premiului Nobel pentru Pace, a primit marți o distincție acordată anual de o instituție americană și a promis că va dedica cei 100.000 de dolari primiți ca recompensă educației din Pakistan, informează AFP, preluată de Agerpres.

National Constitution Center (NCC), muzeul de istorie din Philadelphia (Pennsylvania), a recompensat-o pe Malala cu Liberty Medal pentru “curajul și determinarea sa în fața adversității și pentru a fi servit drept porta-voce a celor ale căror drepturi și libertăți au fost încălcate”.

În discursul său, tânăra în vârstă de 17 ani, și-a exprimat dorința ca cei 57 de milioane de copii care nu merg la școală să aibă dreptul la educație. “Sunt onorată că am primit această medalie”, a declarat ea.

Malala a făcut apel la guvernul țării sale să nu mai cheltuiască bani pentru arme și să investească în viitorul copiilor. “Educația este cea mai bună armă pentru a combate sărăcia, ignoranța și terorismul. Cer lumii întregi să spună nu războiului”.

Tânăra trăiește în prezent în Marea Britanie. Ea s-a erijat ca figură majoră de luptă pentru dreptul la educație al fetelor în țara sa natală.

La 9 octombrie 2012, talibanii pakistanezi au oprit autobuzul școlar în care călătorea. Acestia au împușcat-o în cap, pe motiv că aduce atingere Islamului.

Pe lista laureaților Liberty Medal se află George Bush tatăl; Bill Clinton, Nelson Mandela, Shimon Peres; Kofi Annan și Bono, solistul trupei U2.

Ana Grama 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here