Malala a dedicat Premiul Nobel pentru Pace „copiilor uitați care doresc să aibă dreptul la educație”

0
155

Malala YousafzaiMalala Yousafzai a dedicat Premiul Nobel pentru Pace „copiilor uitați care doresc să aibă dreptul la educație”, informează DPA.

Adolescenta pakistaneză a devenit un simbol al luptei pentru dreptul la educație al fetelor. Ea s-a angajat să lupte până când și ultimul copil va fi școlarizat, în momentul în care i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Pace. Ea împarte premiul cu Satyarthi, în vârstă de 60 ani. Aceasta și-a dedicat 35 de ani din viață luptei împotriva folosirii copiilor ca lucrători în uzine și ateliere; multi dintre ei sunt reduși la statutul de sclavi.

„Voi continua această luptă până când voi vedea toții copiii în școl”, a declarat Malala Yousafzai, care la numai 17 ani a devenit cea mai tânără laureată din istorie a Premiului Nobel, relatează Agerpres, citând AFP.

„(Premiul) este pentru acei copii speriați care doresc pacea. Este pentru acei copii care nu sunt auziți și care doresc schimbarea”, a mai spus ea.

Vorbind despre amenințările cu care s-a confruntat în lupta sa pentru dreptul la educație, Malala a afirmat că avut două opțiuni: „Prima a fost să păstrez tăcerea și să aștept să fiu ucisă. A doua a fost să vorbesc și să fiu ucisă. Am ales a doua variată. Am decis să vorbesc”, a mai spus laureata Premiului Nobel pentru Pace.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.