Mai întâi, roagă-te!

0
207

roaga„Și ce dorești tu?” – întreabă regele. Eu însă m-am rugat Dumnezeului Ceresc. (Neemia 2, 4)

Să ne ajute Dumnezeu să nu începem nimic, să nu întreprindem nimic și nici măcar să nu răspundem atunci când ni se pune o întrebare înainte de a vorbi în sufletul nostru cu Domnul! Mereu avem de regretat câte o vorbă spusă nechibzuit; cât n-am da uneori ca s-o putem lua înapoi, dar este prea târziu și vătămarea a fost adusă!

Neemia nutrea de mult în inima sa gândul de a merge la Ierusalim, la neamul său aflat în sărăcie și suferință. Ne putem închipui cum se gândea la asta zi și noapte, cum se ruga cu osârdie ca Domnul să-i insufle regelui cuvântul de mult dorit!

Pesemne că toată această grijă care îl apăsa i se citea limpede pe chip și a fost descoperită de regele Artaxerxe, care a vrut să-l mângâie – însă mai întâi și mai puternică decât toate a fost la Neemia trebuința de a afla voia lui Dumnezeu chiar și cu privire la acel lucru care omenește i se părea neapărat trebuincios. El n-a răspuns îndată la întrebarea regelui, ci s-a rugat Dumnezeului Ceresc, și de-abia atunci, după ce s-a întărit prin această rugăciune și a cerut lăuntric consimțământul Celui care era pentru el mai presus decât toți împărații pământului, i-a dezvăluit lui Artaxerxe pricina tristeții sale și ceea ce inima lui dorea cu înflăcărare.

Așadar, să dorim cu osârdieca Domnul să ne dea să-I cunoaștem voia în toate împrejurările vieții noastre. Să-I supunem doar Lui toate năzuințele noastre, și rugăciunea noastră sinceră și fierbinte să stea întotdeauna la temelia fiecărei fapte și fiecărui cuvânt al nostru.

Să vorbim în gândul nostru cu Domnul de fiecare dată când avem de luat o hotărâre, și indiferent încotro ne-ar mâna dorințele noastre proprii, să căutăm mai întâi de toate voința lui Dumnezeu, fiind gata pe deplin să renunțăm, dacă va fi nevoie, la voia noastră. Numai atunci vom putea nădăjdui că faptele și cuvintele noastre nu se vor aduce roada dorită pentru veșnicie.

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.